Read Time:4 Minute, 10 Second

Avertisment sumbru: ne putem confrunta cu foametea în viitorul apropiat

Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU declară că ne vom confrunta cu „o catastrofă după altă catastrofă”. Din păcate, are dreptate. Prețul global al alimentelor creștea vertiginos chiar înainte de izbucnirea războiului, iar acum multe dintre țările care sunt extrem de dependente de exporturile agricole din Ucraina și Rusia vor trebui să identifice alte piețe.

În același timp, seceta severă amenință producția în celălalt „coș de pâine” major al lumii. Suntem avertizați că recolta de grâu din SUA ar putea fi „dezastruoasă”anul acesta, din cauza secetei excesive. Aceasta este o veste foarte neplăcută. Pentru că, dacă nu se întâmplă un miracol, ne vom confrunta în curând cu foamete la o scară care ar fi de neimaginat pentru mulți oameni.

Ne confruntăm cu o adevărată „furtună perfectă” în ceea ce privește producția globală de alimente. Iată un articol recent din New York Times

New York Times…

Fermele ucrainene sunt pe cale să rateze sezoanele critice de plantare și recoltare. Instalațiile europene de îngrășăminte reduc semnificativ producția din cauza prețurilor ridicate la energie. Fermierii, din Brazilia până în Texas, sunt nevoiți să reducă îngrășământul, periclitând astfel viitoarea recoltă.

China, care se confruntă cu cea mai proastă recoltă de grâu din ultimele decenii (după inundații severe), plănuiește să cumpere mult mai mult din oferta mondială aflată deja în scădere. Și India, care exportă în mod obișnuit o cantitate mică de grâu, a înregistrat o cererea externă de trei ori mai mare față de anul trecut.

Criza energetică mondială determină creșterea prețului îngrășămintelor la niveluri din ce în ce mai mari.

Deși acest lucru era cunoscut de ceva vreme, abia acum mass-media recunoaște (în sfârșit) că avem o problemă dificilă de rezolvat. De fapt, ei nu admit în mod deschis că prețurile la îngrășăminte „s-au dublat sau chiar triplat în ultimul an”…

„La începutul acestei luni, producătorii europeni de îngrășăminte au declarat că încetinesc sau opresc producția din cauza creșterii prețurilor la energie. Multe îngrășăminte sunt făcute cu gaz natural. Îngrășămintele importante din lume și-au dublat sau triplat prețul în ultimul an.”

Cum ar trebui să se descurce părțile sărace ale lumii cu această problemă?

Este ușor să li se spună să folosească mai puțin îngrășământ. Dar utilizarea unei cantități mai mici de îngrășământ, înseamnă mai puțină hrană.

Din păcate, prețurile absurde ale îngrășămintelor, vor duce la o reducere dramatică a producției agricole pe tot globul în acest an.

În acest context, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU avertizează public că ne îndreptăm spre cea mai gravă criză alimentară globală „de la Al Doilea Război Mondial”…

„Dezastrul care se profilează, scoate la iveală consecințele unui război major în epoca modernă a globalizării. Prețurile la alimente, îngrășăminte, petrol, gaze și chiar metale precum aluminiu, nichel și paladiu sunt toate în creștere rapidă. Iar experții se așteaptă la ceva mai rău odată cu începerea efectelor în cascadă.

Ucraina a agravat catastrofa precedentă (pandemia COVID-19), a spus David M. Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, agenția Națiunilor Unite. Nu există nici un precedent asemănător după cel de-al Doilea Război Mondial.”

Va fi foamete în multe părți ale globului în 2022.

Chiar și Națiunile Unite recunosc că există riscul de a ne confrunta cu foametea, iar lucrurile se vor înrăutăți în lunile ce urmează. Dar multor oameni, pur și simplu nu le va păsa de această criză, până când nu îi va afecta personal. Desigur, adevărul este că mulți încep acum „să simtă presiunea financiară” a creșterii rapide a prețurilor la alimente.

„Pe măsură ce războiul continuă să devasteze Ucraina, americanii, în special cei care trăiesc salariul lunar, încep să simtă presiunea financiară asupra prețurilor la alimente…

Totul a început cu o creștere rapidă a prețurilor la gaze. Acum, cu petrolul rusesc interzis în Statele Unite și cu deficitul energetic global, experții avertizează cumpărătorii: facturile la alimente vor crește în lunile următoare – mai ales dacă Ucraina pierde sezonul de plantare a grâului”, consemnează Washington Post.

În lunile următoare, credeți că prețurile globale la energie vor crește sau vor scădea?

Răspunsul la această întrebare este destul de evident…

Dacă prețurile globale ale energiei continuă să crească, asta înseamnă că prețurile la îngrășăminte vor continua să crească. Și cu cât prețurile la îngrășăminte vor crește, cu atât această nouă criză globală a foametei va deveni mai gravă.

Încă de la începutul pandemiei de COVID, numărul persoanelor din întreaga lume care nu au suficientă hrană, a crescut constant. Acum, războiul din Ucraina a dus lucrurile la un nivel cu totul nou, iar experții recunosc deschis că pur și simplu nu vom putea hrăni pe toată lumea.

Deci, ce se întâmplă dacă are loc un alt „eveniment neașteptat”?

De exemplu, ce se va întâmpla dacă China invadează Taiwan? Sau ce se va întâmpla dacă o altă pandemie globală va erupe brusc? Suntem atât de vulnerabili în acest moment și nu suntem prea departe de a trăi un coșmar sumbru, cauzat de lipsa sau insuficiența alimentelor.

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recensământului populației și identitatea digitală unică Previous post Recensământului populației și identitatea digitală unică
Războiul de propagandă din Ucraina Next post Războiul de propagandă din Ucraina: rețeaua de strategi străini, lobyști și instituții media (1)