Avem de gestionat o Planeta

Avem de gestionat o Planeta. Ce facem cu ea?

Avem de gestionat o Planeta. Ce facem cu ea?

Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Europa a marcat Ziua Internationala a Pamantului, desfasurata sub egida Organizatiei Natiunilor Unite, cu un apel prin care oamenii au fost invitati sa acorde o grija mai mare planetei noastre.

„Avem de gestionat o Planeta. Ce facem cu ea? Dumnezeu ne-a dat un Pamant minunat pe care sa traim cu totii in armonie si in dragoste”, se arata in declaratia Diviziei Inter-Europene a Bisericii Adventiste.

„Vom sta nepasatori la seceta si foamete, la furtunile si inundatiile care afecteaza planeta noastra, sau vom lua impreuna o pozitie fata de aceste cataclisme? Sa ne amintim mereu ca intreaga Creatie si creaturile pe care le-a facut Dumnezeu merita respect si demnitate.”

Ziua Internationala a Pamantului initiata de Organizatia Natiunilor Unite si celebrata pe 22 aprilie, sugereaza imaginea Pamantului ca o entitate care sustine toate lucrurile vii. Ea incearca sa reaminteasca oamenilor respectul fata de planeta.

Schimbarile climatice sunt reale

„Schimbarile climatice sunt reale, se intampla sub ochii nostri. De zeci de ani, am fost avertizati de oamenii de stiinta cu dovezi clare, dar am ignorat avertismentele”, se spune in declaratie.

Liderii Bisericii au cerut adventistilor sa fie ca si pana acum, niste administratori buni si responsabili ai planetei.

Intr-o declaratie oficiala publicata pe site-ul oficial al Bisericii se arata: „Dumnezeu a conceput lumea noastra cu o geniala intelepciune. El a creat omenirea sa stapaneasca si sa ingrijeasca planeta; sa se bucure de odihna, de recreere si sa vietuiasca intr-un echilibru perfect cu ea”.

Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor si a dezvaluit in Scriptura raportul autentic al activitatii Sale creatoare. In sase zile a facut Domnul cerul, pamantul si toate lucrurile de pe Pamant, apoi S-a odihnit in a saptea zi a primei saptamani. Astfel, El a stabilit Sabatul, l-a binecuvantat si l-a sfintit ca un semn permanent al incheierii lucrarii Sale creatoare.

Primul barbat si prima femeie au fost facuti dupa chipul lui Dumnezeu, ca lucrare sublima de incoronare a creatiunii, i-a binecuvantat si le-a dat in grija si in stapanire pamantul.

Cand lucrarea a fost terminata, Dumnezeu a spus ca tot ce a fost creat este „foarte bun”.

Sursa: Adventist Review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.