Autoritatile au decis: americanii din Phoenix se pot ruga din nou in institutiile oficiale

Autoritatile au decis: americanii din Phoenix se pot ruga din nou in institutiile oficiale

rugaciuneConsiliul Local din Phoenix, statul Arizona, a emis o hotarare prin care s-a reluat practica rugaciunii in locurile publice.

Anterior, aceasta practica fusese anulata in urma actiunii templului satanic din Tucson care a intentat proces, solicitand interzicerea rugaciunii in locurile publice.

In ianuarie, templul satanic din Tucson a solicitat Consiliului local aprobare pentru o „intalnire de rugaciune”, dar cu doua saptamani inainte ca aceasta sa aiba loc, Consiliul a decis sa abroge articolul legislativ referitor la efectuarea rugaciunilor in spatiul public, desi era o traditie veche de 65 de ani.

Recent, Consiliul Local al orasului a votat pentru reluarea rugaciunilor in institutii oficiale precum Departamentele de politie si de pompieri din Phoenix, mentioneaza Acontecer Cristiano.

Aprobarea rugaciunilor publice in sedinta Consiliului Local este o mare victorie pentru Phoenix. Am dus o lupta grea pentru pastrarea rugaciunii in adunarile publice si sunt fericit pentru comunitatea noastra ca am reusit”, a declarat un membru al Consiliului.

Cu toate acestea, decizia luata de Consiliul local s-a confruntat cu opozitia primarului Phoenix Greg Stanton, cel care initiase interzicerea rugaciunii in adunarile publice.

Acum Stanton impreuna cu unul din consilieri, a votat impotriva masurii de reluare a rugaciunilor, sustinand ca actiunea ar fi neconstitutionala.

Pe alta parte, avocatul Brad Holm, a declarat ca decizia este perfect legala. „Raspunsul meu in acest caz este ca hotararea consiliului este constitutionala si respecta toate articolele legii”, a spus el.

In urma deciziei Consiliului Local, templul satanic intentioneaza sa deschida un nou proces. „Il sustinem pe primarul Stanton: in cazul in care se vor redeschide rugaciunile in adunarile publice, vom protesta si vom initia un proces pentru discriminare”, se declara intr-o postare pe un grup de social networking.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.