Atmosfera cereasca intr-o biserica adventista din Bucuresti

Atmosfera cereasca intr-o biserica adventista din Bucuresti

Atmosfera cereasca intr-o biserica adventista din Bucuresti

Printre picurii matinali de ploaie, duminica 10 mai ne-am indreptat pasii spre Biserica adventista din cartierul bucurestean Balta Alba, unde a avut loc o dubla lansare de carte.

Pastorul Ion Buciuman, cunoscut publicului larg ca realizator al emisiunii „Poezia sperantei” de la Speranta Tv, a lansat cartea „Poiana cu izbuc” (Editura Viata si Sanatate), un volum generos ce reflecta preocuparea poetica a autorului de decenii intregi.

Editorul cartii „Poiana cu izbuc” este chiar Florin Bica, avand in aceasta ocazie dubla calitate, si aceea de poet, autor al propriului volum de versuri.

Astfel, toti cei prezenti s-au bucurat totodata de surpriza lansarii volumului de versuri „Ocolul clipei in optzeci de vesnicii”, semnat de Florin Bica, licentiat in teologie pastorala si autor de articole pe teme de religie si spiritualitate crestina la revista Semnele Timpului.

Cartea

Cartea a fost tiparita intr-o editie limitata de Editura Viata si Sanatate, o carte cu iz de iubire si emotii printre randuri: „As vrea sa m-ascund/in causul palmelor tale calde/Sa ma porti cu tine/sa ma duci intr-un cuib/departe,departe de tot/in varful unui spic de grau copt…” Dedicatia de la inceput ne duce la gandul unei mari iubiri, o dragoste implinita si curata…”Adelaidei, crampeiul meu de cer senin intrupat…”, intr-o lume ale carei valori tind sa se inverseze, o lume in care familia e atacata pe zi ce trece.

Invitatii

Actrita Doina Ghitescu ne-a incantat pe tot parcursul evenimentului cu poezii din cele doua volume, intr-o interpretare de exceptie. Profesorul universitar Florin Laiu, a recitat un poem deosebit din cartea „Poiana cu izbuc”, scrisa in dulcele si inconfundabilul stil clasic eminescian: „Dintre sute de petale/care umplu ramurile/Cate-n dimineti ovale/isi vor pierde neamurile…Si din sutele de ganduri/Care suie spre lumina/Cate vor ramane-n randuri/Pana-n slava cea divina…”

Prezenta sopranei Luiza Spiridon a incalzit inimile celor prezenti prin cantari deosebite, creand o atmosfera cereasca prin vocea de „privighetoare”, asa cum s-a exprimat pastorul Ion Buciuman.

Dintre membrii Cenaclului Fractali care au luat cuvantul: Gabriella Costescu, Delia Staniloiu-Moroeni, Medeea Rosca, Laurentiu Nistor, Mariana Mihai, Irina Marinescu, Florin Laiu, Petrica Sima. Alti membri din Cenaclul Fractali care au fost prezenti: Cornel Mafteiu, Malina Constantinescu, Luminita Zaharia.

Alte persoane care au luat cuvantul pentru felicitari: dna Elena Petrescu (sotia Directorului postului de televiziune Speranta TV), Alexandru Buciuman – al doilea frate al  pastorului Ion Buciuman, Marcel Badea (prezbiterul Bisericii Balta Alba). Printre poetii prezenti a fost si  Ella Blue.

Pastor si poet

Calitatea de pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Balta Alba nu l-a impiedicat nicicum pe Ion Buciuman sa „imbrace salopeta de muncitor, ori de cate ori a fost necesar”, aflam de la un vechi membru al bisericii care povesteste cu emotie experiente din timpul ridicarii acestei biserici. Si multe cuvinte de apreciere care justifica regretul tuturor vis-a vis de pensionarea in viitorul apropiat a celui care a slujit biserica cu atata daruire de-a lungul intregii vieti.

Concluzia e simpla: exista multi oameni cu adevarat speciali in Biserica adventista, oameni simpli, modesti, fara pretentia de lideri, gata oricand sa aduca un strop de bucurie celor din jur, dedicati misiunii la care au fost chemati. In fata acestor oameni, nu putem decat sa manifestam respect, sa incercam sa le calcam pe urme, si toate acestea spre slava Celui care ne-a inconjurat pe toti cu iubirea Sa divina.

Gazda evenimentului: Biserica Adventista de Ziua a Saptea Balta Alba, prin membrii sai.

Articol de Dana Dobre

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.