Ateu la 85 de ani: Dumnezeu exista

La 85 de ani, Bill Hayden, un fost important politician din Australia, s-a convertit la crestinism dupa ce a trait intreaga viata ca ateu.

Mama lui Hayden a fost o femeie iubitoare, crescuta intr-un mediu catolic, dar casatorita cu un om ateu si violent. Opozitia puternica a tatalui sau fata de religie l-a influentat pe Bill inca de mic sa respinga crestinismul, traind intreaga viata ca ateu convins.

Inainte de a deveni politician, Hayden a servit in marina si politia australiana. Ulterior, ca membru al Partidul Laburist australian, a parcurs treptele ierarhice pana a devenit guvernator general al Australiei.

El nu a crezut niciodata in marile istorisiri biblice, precum Arca lui Noe, care in viziunea lui era doar o „poveste de pescari”, deci o minciuna.

Intr-un interviu acordat emisiunii Star of the World, difuzata de postul TV CBN News, Hayden a spus ca nu credea ca oamenii acelei epoci puteau construi o barca atat de mare capabila sa sustina toate creaturile pamantului pentru a le salva.

.

Pe langa influenta tatalui sau, alte doua evenimente l-au determinat sa-si piarda increderea in Dumnezeu: moartea mamei sale si moartea uneia dintre fetele sale in varsta de numai cinci ani.

Cand sistemul de sanatate publica – Medicare – a fost introdus in Australia, Hayden a cunoscut o asistenta medicala crestina, Angela Mary Doyle, care i-a explicat invataturile din Biblie. In urma acestei revelatii, fostul ateu a decis sa-si schimbe viata.

„A fost o mare schimbare pentru ca am parasit viata mea si convingerile mele de pana atunci. Nu a fost usor pentru mine sa renunt la propriile convingeri si sa imbratisez credinta crestina, dar am facut acest pas decisiv”, a marturisit Hayden.

Contactul cu religia i-a schimbat total viata: „Ma simt mai bine acum in corpul meu si in mintea mea”, a spus el. „Eu fac parte din biserica si ma simt foarte bine acum, de parca as fi un alt om. Acum stiu ca exista doar o singura stea in viata noastra. Aceasta este Isus Hristos”.