Atac impotriva crestinismului in Bangladesh: Statul Islamic revendica atentatul

Atac impotriva crestinismului in Bangladesh: Statul Islamic revendica atentatul

isisMembrii grupului terorist Statul Islamic au revendicat atentatul comis in Bangladesh in urma caruia a cazut victima un crestin pe nume Hussein Ali Sarkar, declarand ca moartea acestuia trebuie sa serveasca drept „lectie” pentru alti credinciosi.

Potrivit informatiilor furnizate de Gospel Herald, cel putin doi atacatori l-au ucis pe Hussein, in varsta de 68 de ani, un barbat care s-a convertit de la islam la crestinism in 1999. Acesta isi facea plimbarea regulata de dimineata pe strazile orasului Kurigram din Bangladesh, cand atentatorii l-au asasinat.

A murit pe loc. Atacatorii au detonat apoi un cocktail molotov pentru a crea panica si au parasit zona cu ajutorul unei motociclete” a declarat Tobarak Ullah, seful politiei din districtul Kurigram, citat de Gospel Herald.

Intr-un comunicat postat pe Twitter, ISIS si-a asumat responsabilitatea pentru atacul comis si a declarat ca aceasta crima reprezinta „o lectie pentru altii”, potrivit site-ului Intelligence Group, care monitorizeaza activitatea grupurilor extremiste pe Internet.

Si pe Facebook a aparut o postare atribuita Statului Islamic: „Un detasament de securitate format din soldatii Califatului a fost in masura, prin harul lui Allah Cel Atotputernic, sa-l omoare pe apostatul (Hussein Ali Sarkar) care si-a schimbat religia si a devenit un predicator al crestinismului”.

Agentia de stiri Reuters noteaza ca in ultimele luni, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru uciderea a doi straini, atacurile asupra membrilor unor culte crestine minoritare si a altor grupuri religioase din Bangladesh. Cu toate acestea, guvernul continua sa nege ca ISIS este prezent in aceasta tara, iar politia a declarat ca este „falsa” asumarea recentului atentat de catre gruparea extremista.

Bangladesh se claseaza pe locul 35 in Raportul Open Doors 2016 privind tarile in care crestinii se confrunta cu persecutia. „Pe masura ce minoritatea crestina este in crestere, ea se confrunta cu tot mai multe restrictii si provocari”, se arata in raport.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.