Atac al militantilor extremisti in Camerun: sapte crestini adventisti au fost ucisi

Atac al militantilor extremisti in Camerun: sapte crestini adventisti au fost ucisi

Adventist-Cameroon-3Sapte crestini adventisti de ziua a saptea au fost ucisi intr-un atac lansat noaptea de militantii extremisti ai gruparii Boko Haram in nordul Camerunului.

Aceasta e cea mai grea pierdere a bisericii adventiste in ultimii 5 ani de cand gruparea extremista s-a angajat intr-o campanie violenta impotriva crestinilor pentru a crea un stat musulman in aceasta parte a Africii.

Barbati puternic inarmati au intrat in satul Aissa Harde situat la 11 kilometri est de capitala regionala, Mora, si au ucis cel putin noua persoane, printre care sapte adventisti”, a declarat Richard Hendjena, liderul Bisericii Adventiste din partea de nord a Camerunului.

„De asemenea, atacatorii au ars magazinul si au provocat pierderi materiale semnificative”, a precizat Hendjena intr-un comunicat distribuit de Divizia Africa Centrala si de Vest a Bisericii Adventiste.

Boko Haram care intretine conflictul in zona de frontiera dintre Camerun, Ciad si Nigeria, nu a revendicat atacul asupra satului si crimele comise, dar raidul urmeaza acelasi model al atacurilor comise pana acum de acest grup.

Militantii extremisti au ucis mai mult de 400 de persoane in Camerun anul trecut si mai multe mii in alte tari, consemneaza organizatiile pentru drepturile omului din zona.

Adventist-Cameroon-4

Aissa Harde a devenit un sat-fantoma, dupa ce familiile panicate si-au strans bunurile si au fugit”, a spus Hendjena. Este prima data cand Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a confruntat cu pierderea unui numar mare de membri de cand Boko Haram a inceput atacurile in nordul extrem al Camerunului” a adaugat el.

Detalii suplimentare despre adventistii ucisi nu au fost disponibile imediat, relateaza Adventist Review.

Hendjena a apelat la adventistii din intreaga lume pentru a inalta rugaciuni pentru cei prigoniti de extremisti. Amintiti de acesti frati din Aissa Harde si din alte locatii in rugaciunile voastre. Nu este usor sa traiesti intr-un asemenea climat de insecuritate”, a spus el.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.