Astronomul Vaticanului: Extraterestrii vor fi descoperiti, dar aceasta nu va dovedi sau infirma existenta lui Dumnezeu

Astronomul Vaticanului, Guy Consolmagno, a declarat ca este doar o chestiune de timp inainte ca viata extraterestra sa fie descoperita, dar aceasta nu va dovedi sau infirma existenta lui Dumnezeu.

Descoperirea vietii inteligente va deschide calea spre intrebari despre relatia lui Dumnezeu cu fiintele inteligente din afara planetei noastre, potrivit Christian Post.

Noul presedinte al Fundatiei Observatorului de la Vatican, Guy Consolmagno, anticipeaza ca publicul larg nu va fi prea surprins atunci cand viata de pe alte planete va fi descoperita in cele din urma si ca va reactiona in acelasi mod ca in anii ’90, cand s-au gasit alte planete care orbitau in jurul stelelor.

Consolmagnio este un om de stiinta care a studiat meteoritii si asteorizii ca astronom la Observatorul de la Vatican, incepand din anul 1993. Astronomul sustine ca nu exista niciun conflict intre stiinta si religie si ca ambele domenii se pot completa reciproc.

„In cele din urma, inveti ca tipurile de intrebari pe care le pui ca un om de stiinta si tipurile de raspunsuri pe care le dai conduc la mai multe intrebari.

Acum inteleg cum functioneaza acest lucru, dar el deschide un nou mister pe care nu-l mai vazusem inainte si acum pot sa-l explorez”, a declarat Consolmagno.

„Marile intrebari, intrebarile religioase, sunt manipulate de stiinta. Intrebarile religioase va ofera motivatia de a pune intrebari stiintifice, va da incredere ca stiinta lucreaza si va explica de ce o roca vine din alt spatiu”, a explicat astronomul Vaticanului.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.