Asociatia Evanghelistica Billy Graham impreuna cu Biserica Ortodoxa Rusa vor organiza „Summit-ul mondial in apararea crestinilor persecutati”

Stranded Afghan migrants rest on Victoria square in Athens, Greece, February 24, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Avand in vedere cresterea numarului de cazuri de persecutie si agresivitate asupra crestinilor din intreaga lume, Franklin Graham a anuntat ca Asociatia Evanghelistica Billy Graham in colaborare cu Biserica Ortodoxa Rusa, vor initia „Summit-ul mondial in apararea crestinilor persecutati”, in cursul acestui an.

Intr-un mesaj postat pe retelele media, Graham in varsta de 64 de ani, a atras atentia asupra unui raport recent al Asociatiei Open Doors – SUA, care arata ca decapitarile, inchisoarea si migratia din tarile de origine ale crestinilor au facut din anul 2015, unul dintre cei mai negri ani din istorie in ceea ce priveste persecutarea crestinilor.

Franklin Graham, care este presedintele Asociatiei Evanghelice Billy Graham, a declarat ca, in lumina acestor statistici sumbre, organizatia sa si Biserica Ortodoxa Rusa au decis sa organizeze Summit-ul mondial in apararea crestinilor persecutati, care se va tine in perioada 28-30 octombrie 2016 la Moscova, Rusia.

Summit-ul mondial in apararea crestinilor persecutati va scoate in prim-plan aceasta criza care se manifesta la nivel global. Vom invita delegati din intreaga lume si vom contacta biserici si culte crestine din intreaga lume sa se roage pentru fratii si surorile noastre in Hristos”.

Evanghelistul a mentionat ca Moscova este cea mai indreptatita sa organizeze aceasta reuniune la nivel inalt, deoarece nici o biserica din istoria moderna nu a suferit mai mult decat biserica din Rusia. In anii din perioada regimului comunist, practic toti preotii, pastorii si liderii bisericii din Rusia au fost inchisi sau executati de comunisti, iar mormintele lor se afla la periferia Moscovei si in intreaga tara”, scrie el.

Raportul Open Doors lansat la 8 martie a aratat ca un numar estimat la 7.000 de crestini, au fost ucisi pentru credinta lor in 2015, in crestere cu aproape 50 la suta fata de anul precedent. Nigeria, Eritreea si Pakistanul se numara printre tarile care au prezentat un numar insemnat de persecutie a crestinilor, ca urmare a cresterii extremismului islamic si a guvernelor autoritare, relateaza Gospel Herald.

David Curry, CEO si presedinte al Open Doors, a declarat ca in special guvernul Statelor Unite ale Americii are obligatia de a combate cresterea persecutiei religioase din intreaga lume. Nu mai este doar o problema crestina, ci o problema globala, care trebuie sa fie rezolvata. Pe masura ce puterea dominanta in lumea libera (SUA) trebuie sa conduca ostilitatile pentru a-i ajuta pe cei care sufera”, a declarat el.

Saptamana trecuta, Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentantilor din SUA a adoptat o rezolutie apel a Departamentului de Stat al SUA prin care violenta impotriva crestinilor si a altor grupuri religioase din Orientul Mijlociu sa fie catalogata drept genocid.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.