Articole pentru sănătate la îndemâna oricui

Articole pentru sănătate la îndemâna oricui

Articole pentru sănătate la îndemâna oricui

Am găsit definiția sănătații ca fiind „o stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă și nu numai absența bolii sau a infirmității”. În consecință, se subliniază pilonii primari ai sănătății ca fiind sociali, economici și fizici medii, precum și caracteristicile și comportamentele individuale ale unei persoane.

Astfel, această sănătate și bunăstare depind nu numai de factorii externi sau de mediu, ci și de eforturile și alegerile inteligente ale stilului de viață ale persoanei.

Sănătatea ar trebui să fie scopul final sau starea unei persoane.

Astfel, pentru a obține acest statut – de a fi sănătos – o persoană ar trebui să își mențină bunăstarea fizică, mentală și socială, fără boli și afecțiuni. În plus, o persoană nu își poate menține sănătatea dacă nu poate evita factori cum ar fi obiceiurile alimentare proaste, stresul, depresia, dependențele, cum ar fi alcoolismul, fumatul etc., care au un efect de deteriorare asupra sănătății.

Masajul este recomandat în cadrul tuturor formelor de menținere a sănătății, fitness și training. În afară de potențarea stării generale de bine acesta este benefic pentru febre musculare, întinderi, probleme circulatorii și stările de oboseală.

Aparate de masaj

Aparatele de masaj reprezintă cea mai comodă soluție pentru un masaj eficient, astfel încât să elimine surplusul de grăsime din corp și să vă tonifice organismul.
În funcție de model, masajul se poate efectua pe talie, șolduri, coapse, gambe, umeri etc.

Aparatele garantează îndepărtarea oricărui tip de durere musculară și stimulează circulația sângelui. Sunt indicate în principal pentru tratarea articulațiilor anchilozate, mușchilor obosiți, durerilor de picioare, gât, umeri și tratarea spatelui înțepenit. Conferă aceeași senzație obținută în urmă unui masaj profesional.

Aparat de masaj corporal Lameila pentru tonifiere, drenaj limfatic, anticelulita, mov

Aparatul prezintă două rulouri individuale, din silicon care este plăcut la atingere, perfecte pentru stimularea în profunzime a țesutului adipos, dar suficient de blând cu pielea.

Aparatul poate fi folosit pe următoarele zone corporale:
– Brațe;
– Abdomen;
– Coapse;

Acesta poate fi utilizat direct pe piele, sau poate fi adăugată o loțiune hidratantă sau anticelulitică.

Articole pentru sănătate la îndemâna oricui

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic manual reprezintă o formă de masaj blând, superficial, aplicat pe suprafaţa pielii și constă în executarea de manevre și presiuni ușoare, specifice. Acesta ajută la îmbunătăţirea circulaţiei fluxului limfatic și, în cazul efectuării lui după intervenţii chirurgicale însoţite de limfadenectomie (rezecţia ganglionilor limfatici), contribuie la dezvoltarea în timp a unei circulaţii limfatice colateral, menționează Spitalul Monza.

Tot auzim vorbindu-se despre welness. Ce este, de fapt, Wellness?

Institutul Național de Sănătate definește wellness ca „un proces activ prin care oamenii devin conștienți și fac alegeri către o existență mai reușită”. De asemenea, wellness se referă la bunăstarea mentală, fizică, socială, ocupațională, intelectuală și emoțională. Toate aceste aspecte afectează sănătatea generală bună și bunăstarea unei persoane.

În consecință, Institutul Național de Wellness a pus bazele conceptului de wellness pe trei principii: Este un proces conștient, auto-direcționat și evolutiv de realizare a unui potențial deplin; este multidimensional și cuprinzător, cuprinzând stilul de viață, bunăstarea mentală și spirituală și mediul. În plus, este pozitiv și afirmativ.

Astfel, spre deosebire de sănătate, wellness evidențiază îngrijirea preventivă a efectelor negative asupra bunăstării generale a unui individ. De asemenea, aceasta evidențiază câțiva factori majori care pot afecta sănătatea și bunăstarea unei persoane, cum ar fi relațiile stabile, exercițiul, nutriția, accesul la apă curată, precum și siguranța și securitatea situației vieții unei persoane.

În mod similar, o bună întreținere a acestor factori prevede, de asemenea, wellness pe termen lung; chiar dacă o anumită problemă nu a afectat încă starea de sănătate a unei persoane, ea poate afecta în cele din urmă sănătatea generală a persoanei pe termen lung.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.