towerofdavid_42323400Arheologii americani cred ca au descoperit ruinele Palatului lui Irod, din Ierusalim, situat in apropiere de Turnul lui David, unde, potrivit Noului Testament, a fost judecat Isus inainte de a fi rastignit.

Sapaturile executate pe locul unei cladiri abandonate din Ierusalim, in apropiere de Muzeul Turnul lui David, au scos la lumina ruinele unui palat care ar putea fi cel in care a avut loc procesul lui Isus, descris in Noul Testament, in urma caruia acesta a fost rastignit, potrivit independent.co.uk.

Cercetatorii sunt aproape siguri ca procesul descris in Biblie a avut loc in acest complex, cunoscut ca Palatul lui Irod, despre care se crede ca era situat in vestul orasului, unde se afla in prezent muzeul amintit, precum si o inchisoare din perioada otomana a Ierusalimului.

Potrivit relatarilor biblice, procesul lui Isus a avut loc „langa o poarta, cu un pavaj de piatra deteriorat”, scrie Washington Post, iar aceste detalii se potrivesc cu descoperirile arheologice anterioare din apropierea inchisorii.

„Bineinteles, nu exista nicio inscriptie la fata locului, dar multe dovezi, arheologice, istorice si biblice, indica acest loc”, a declarat Shimon Gibson, profesor de arheologie la Universitatea Carolina de Nord din Charlotte (SUA).

Ruinele nu vor fi incluse prea curand in traseul turistic destinat pelerinilor crestini cand viziteaza Ierusalimul, dar Muzeul Turnul lui David a demarat planurile de infiintare a unui circuit in jurul sitului arheologic si spera ca acesta sa devina un punct de atractie pentru vizitatori in viitor.

Sapaturile au inceput in urma cu 15 ani, ca parte a unor planuri de extindere a muzeului. Pe masura ce arheologii au continuat sapaturile sub vechea cladire abandonata din vecinatatea muzeului, acestia au descoperit ruinele presupusului palat al lui Irod.

Ruinele au fost descoperite sub o inchisoare care a fost folosită in perioada in care orasul Ierusalim era controlat de Imperiul Otoman. Arheologii stiau de foarte mult timp ca inchisoarea se afla acolo, dar nu si ce se afla sub ea.

Sursa: Mediafax
Sursa foto: The Independent

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.