Apel la UNITATE din partea Conferintei Generale a Bisericii Adventiste: ce subiect sensibil a fost dezbatut

Adventist-appeal-Oct11-2Conferinta Generala si liderii Diviziilor Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea au reafirmat rolul important pe care il joaca femeile in cadrul Bisericii si au facut apel pentru respectarea unei decizii recente a Sesiunii Conferintei Generale in vederea evitarii fracturarii bisericii mondiale.

G.T. Ng, secretar executiv al Bisericii Adventiste mondiale, a prezentat documentul in sase puncte in fata liderilor bisericii si a invitatilor:

Facem apel catre toate entitatile sa respecte decizia luata de conducerea bisericii mondiale adoptata in sesiunea Conferintei Generale, deoarece orice alta actiune independenta si unilaterala, contrara celei votate, deschide calea catre divizare si fragmentare”, se arata in document.

Solicitam tuturor entitatilor sa colaboreze indeaproape cu administratiile Diviziilor din care fac parte pentru a se asigura ca toate actiunile sa fie in acord cu politica stabilita, pentru a promova unitatea Bisericii si misiunea noastra in toata lumea”.

Pe data de 8 iulie 2015, delegatii prezenti la sesiunea Conferintei Generale din San Antonio, Texas, au respins prin vot o propunere care ar fi permis fiecarei Divizii din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea sa decida singura hirotonirea femeilor pe teritoriul de care raspunde, relateaza Adventist Review.

Niciuna dintre cele 13 diviziuni ale bisericii nu a hirotonit pastori de sex feminin. Politica Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea prevede clar ca doar barbatii pot fi hirotoniti ca pastori, in timp ce femeile pot indeplini functii in comitetul bisericii.

Exista momente in drumul spre credinta cand intre crestini pot avea loc unele mici diferente (Faptele Apostolilor 6; 15)”, se arata in document. „Aceste situatii necesita respect reciproc, ascultare grijulie, intelegere sincera si supunerea fata de Duhul Sfant (Efeseni 4:31, 32). Acest lucru este cu siguranta adevarat si in ceea ce priveste votul din 8 iulie 2015, pe subiectul hirotonirii femeilor la Sesiunea Conferintei Generale din San Antonio. Recunoscand diferentele noastre de opinie, ne exprimam recunostinta noastra tuturor membrilor bisericii si entitatilor pentru acceptarea deciziei Bisericii Mondiale”.
Adventist-appeal-Oct11-1Documentul subliniaza faptul ca votul nu a schimbat cu nimic „intelegerea rolului femeilor in viata, misiunea si practica bisericii asa cum prevede si Manualul Bisericii”.

Femeile evlavioase pline de ravna sunt martori puternici pentru Hristos si sunt calauzite de Duhul Sfant pentru a aduce contributii majore in dezvoltarea Imparatiei lui Dumnezeu. Asa cum spune Scriptura, Duhul Sfant da daruri tuturor credinciosilor, iar femeile joaca un rol important in viata Bisericii (Ioel 2:28; 1 Corinteni 12:11, 18). Angajamentul, rabdarea si aptitudinile lor sunt o binecuvantare pentru intregul corp al lui Hristos.”

Documentul reitereaza ca „delegatii prezenti la Sesiunea Conferintei Generale au votat pentru unitatea Bisericii in conformitate cu mesajul transmis de Evanghelie”, iar aceasta hotarare ar trebui sa fie respectata de catre toate entitatile bisericii.

Avand in vedere evenimentele timpului nostru si implinirea rapida a profetiilor biblice, invitam toate entitatile si membrii bisericii sa ni se alature in relatia cu Hristos printr-un angajament in care sa prevaleze respectul reciproc, fidelitatea fata de Scriptura si focalizarea tuturor pe mesajul Revenirii pe care Biserica Adventista il proclama”, se arata in document.

Presedintele Bisericii Adventiste Ted NC Wilson a declarat ca documentul a fost aprobat in unanimitate de Conferinta Generala si de catre liderii Diviziilor Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

Suntem o biserica, un singur trup”, a spus el. „S-ar putea sa avem unele diferente, dar suntem o biserica cu o singura misiune”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.