Din cauza ostilitatii crescande fata de evreii din intreaga Ucraina, presedintele Federatiei Organizatiilor Evreiesti din Europa, rabinul Menahem Margolin, a cerut prim-ministrului Benyamin Netanyahu si ministrului Apararii Moshe Yaalon sa actioneze de urgenta pentru a trimite personal de securitate instruit (sic) pentru a proteja comunitatea evreiasca din Ucraina.

El a cerut in mod expres ca asistenta solicitata sa fie trimisa in orasele in care tulburarile actuale ar putea lua forma unor atacuri anti-Semite, relateaza Israel and stuff.

Rabbi Margolin a declarat ca a facut aceasta solicitare in numele evreilor din Ucraina. De asemenea, el a cerut ca sefii de stat din Europa, sa-si formulize clar un punct de vedere referitor la opozitia de la Kiev si sa-si asume responsabilitatea in cazul in care vor avea loc noi atacuri asupra evreilor.

Rabinul a informat pe prim-ministrul si pe ministrul apararii din Israel de sentimentul tot mai mare de groaza din randul comunitatii evreiesti din Ucraina din ultimele zile, cand o bomba aruncata a incendiat o sinagoga, iar multi rabini au primit amenintari.

“Rapoartele din zonele locuite de evrei indica o tendinta ingrijoratoare, in care actele de violenta sunt axate pe tot mai multe obiective evreiesti pe masura ce timpul trece – si nu exista nici o posibilitate pentru a salva victimele”, a adaugat rabinul.

“In numele evreilor din Ucraina, a Centrul Rabinic Europa si a Federatiei Organizatiilor Evreiesti din UE, va implor sa luati orice masura necesara, inclusiv trimiterea de forte de securitate, pentru a asigura siguranta comunitatilor evreiesti din Ucraina, pana cand calmul va fi restabilit.”

Sursa: Dana Dobre, ziare.com