America a întors spatele lui Hristos

America a întors spatele lui Hristos

America a întors spatele lui Hristos

La recepția de Paște de la Casa Albă, președintele american Joe Biden a ținut un discurs oaspeților, copiilor și părinților lor, dar nu a menționat niciodată nici pe Hristos, nici pe Dumnezeu.

Și acest lucru nu a surprins pe nimeni în Statele Unite. America se îndepărtează nu numai de Hristos și creștinism, ci și de religie în general. Biden măcar a rostit cuvântul „Paște”. Dar corectitudinea politică americană, a ajuns în punctul în care a determinat publicul progresist să numească Crăciunul – „perioada sărbătorilor”.

Titlul unui nou studiu al Pew Research Center spune totul: „În SUA, declinul creștinismului continuă în ritm rapid.”

„Spațiul religios din Statele Unite continuă să se schimbe rapid. În sondajele telefonice efectuate de Centrul de Cercetare Pew în 2018 și 2019, 65% dintre adulții americani s-au identificat ca fiind creștini. Aceasta înseamnă o scădere de 12 procente în ultimii zece ani.

În același timp, proporția persoanelor nereligioase, inclusiv a celor care se identifică ca atei, agnostici sau care nu pot spune „nimic specific”, a crescut de la 17% în 2009, la 26% acum”.

Protestantismul și catolicismul în scădere

Raportul notează de asemenea că protestantismul și catolicismul pierd catastrofal din popularitate. 43% dintre adulții din SUA se identifică acum ca protestanți, față de 51% în 2009. Doar unul din cinci adulți se identifică catolic, comparativ cu 23% în 2009.

4% dintre adulții din Statele Unite se identifică ca atei. Aceasta, deși nu cu mult, este totuși semnificativ mai mare comparativ cu 2% în 2009. 5% dintre adulții americani s-au identificat ca fiind agnostici, față de 3% în urmă cu zece ani.

17% dintre americani descriu religia ca „nimic specific”, în creștere față de 12% în 2009. A crescut și ponderea reprezentanților adepților religiilor necreștine. O scădere bruscă a religiozității acoperă toate statele SUA. Cel mai rapid ritm de secularizare este în nord-estul american, care a pierdut „un uluitor 15% dintre creștini în ultimul deceniu”.

În fruntea decreștinizării se află Partidul Democrat din SUA – majoritatea democraților albi nu se mai identifică ca creștini. Și printre cei care încă mai cred în Hristos, mai ales afro-americanii și hispanicii.

Ilham Omar, membră a Camerei Reprezentanților SUA din partea Partidului Democrat, somaleză prin naștere și musulmană, a fost revoltată de un videoclip viral în care creștinii cântă cântece religioase într-un avion.

„Cred că atunci când sunt într-un avion, familia mea și cu mine ar trebui să ne rugăm, nu să cântăm” – a scris ea pe rețelele sociale. Conservatorii și creștinii au ripostat numind-o pe Omar, fanatică. Ca răspuns, congresista i-a numit „fulgi de zăpadă”.

Numărul musulmanilor crește rapid

Numărul musulmanilor din SUA crește rapid. Creștinismul este într-o criză sistemică. Într-un sondaj Gallup, 21% dintre americani au spus că nu au preferințe religioase, iar 3% nu au răspuns la întrebare. Între anii 1940 și începutul anilor 1970, peste 90% dintre americani s-au identificat ca fiind creștini.

În 2021, doar 69%. Între timp, a existat o creștere bruscă a ponderii americanilor nereligioși, care a fost mai mică de 5% la începutul anilor 1970. Dar a crescut la 10% până în 2002 și a ajuns la 21% în 2021.

Analiștii Gallup notează că în SUA există o tranziție de la religiile creștine la o absență completă a religiei. Unul din trei tineri americani nu este religios. Anul trecut, pentru prima dată în istoria SUA , mai puțin de jumătate dintre americani au declarat că merg la biserică. De-creștinizarea Americii a căpătat un caracter militant. Bisericile catolice și simbolurile creștine au devenit ținta atacurilor și a pogromurilor.

Conferința Episcopilor Catolici din SUA (USCCB) a înregistrat din mai 2020 peste 125 de incidente în 35 de state americane. Liderii religioși, printre care arhiepiscopul din Denver, Samuel Aquila, au numit seria de atacuri „o criză culturală în țară, dar nu sunt siguri de motivele din spatele incidentelor: distrugerea vitraliilor, furtul proprietăților religioase și incendierea”.

Distrugerea bisericilor creștine

Dacă nici măcar preoții înșiși nu știu de ce cetățenii americani distrug bisericile creștine, atunci aceasta este deja o criză sistemică și poate un diagnostic. Diagnosticul tulburării mintale critice a societății americane. Indivizi neidentificați au vandalizat literalmente o școală catolică din Ohio, provocând pagube de milioane de dolari. O biserică veche de 250 de ani a fost incendiată în California. Din nou, autorii nu au fost găsiți.

Mark Haas, un purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Denver, a declarat că multe dintre incidente au fost „anticatolice și pro-avort, destul de nesăbuite și agresive”. Potrivit șefului libertății religioase al USCCB, Dan Balcerac, ținta multor atacuri a fost profanarea statuilor.

Așa că, în Bazilica Națională din Washington, statuia Madonei a fost zdrobită cu un ciocan. Episcopul a sugerat că atacurile asupra simbolurilor catolicismului se pot datora lipsei de înțelegere a publicului american cu privire la locul bisericii în viața publică.

Se pare că pur și simplu îi este frică să înfrunte realitatea. Casa Albă a reacționat la aceste raiduri barbare cu o reținere extremă. Jen Psaki a declarat că administrația Biden „se opune oricărei distrugeri sau profanări de situri religioase de orice fel… și, bineînțeles, a bisericilor catolice”. Creștinismul din America trece printr-o criză sistemică. Masele americane încep să creadă în metempsihoză.

Satanismul

Sau poate este doar satanismul, care este plantat de sus. În SUA, Biserica Satanei este înregistrată oficial. Robert Jones, CEO al Institutului American pentru Studiul Religiei Publice, scrie în apreciata sa carte The End of White Christian America: „Moartea Americii Creștine Albe marchează sfârșitul unei ere în viața națiunii.

Pentru unii, acest lucru provoacă întristare profundă, pentru alții – un sentiment de ușurare și chiar bucurie. Dar un lucru este clar: în pământul fertilizat de rămășițele Americii creștine albe, se naște o nouă viață.”

Însă, orice se naște din ruinele creștinismului american nu este viață, ci negația sa radicală.

Sursa

Foto: nypost.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.