Read Time:3 Minute, 28 Second

Amenajarea spațiilor verzi, o misiune deloc ușoară

Amenajarea reprezintă transformarea terenului din fața sau din spatele curții într-un loc deosebit și relaxant, plin de verdeață. Indiferent de proiectul pe care proprietarul îl va alege în funcție de teren (grădina cu iaz și cascada artificială, gazon natural, etc.), este important de știut faptul că nu va fi deloc ușor dacă rezultatul așteptat este unul fabulos.

Deși mulți au realizat proiecte de amenajare a spațiului verde prin forțele proprii, totuși aceștia recunosc că nu a fost deloc ușor și că au avut nevoie de-a lungul acestei ample operațiuni de ajutorul specialiștilor.

În județul Alba există o echipă profesionistă, pe mâna căreia te poți lăsa fără griji. Fiindcă aici toate lucrările se fac sub îndrumarea unui horticultor și a peisagistului desemnat, care are o vastă experiență.

Societatea execută îngrijire livezi deja existente, tăieri profesionale, la livezi clasice, cu cultură intensivă sau supraintensiva, inclusiv tratamente fitosanitare adecvate fiecărei perioade de cultură.

Societatea aplică tratamente pomilor fructiferi și realizează tăieri de formare, de fructificare și de regenerare pentru pomi fructiferi, viță de vie, arbuști fructiferi, trandafiri de grădina și plante agățătoare.

 

Înființarea plantațiilor de arbuști și pomi fructiferi

Pentru înființare se execută trasarea, pichetarea, săpatul gropilor și plantatul efectiv.

Arborii și arbuștii pot fi puși la dispoziție de către proprietar sau puși la dispoziție de societate. Societate pune la dispoziția clienților material săditor de bună calitate, certificat. Pentru materialul săditor pus la dispoziție de societate se oferă garanția de bună execuție până la înverzirea plantelor.

Se execută tăieri ale coroanei, tăieri pt imprimarea creșterii vegetative, toaletări de întreținere, tăieri de coreectare a coronamentului. De asemenea se execută tratamente fitosanitare pt boli și dăunători. De asemenea, se aplică îngrășăminte foliare sau granulare.

 

Design peisagist

Societatea dispune de un Designer peisagist care execută proiectarea 2 D și 3D a spațiilor verzi din curțile dumeavoastră precum și proiectarea grădinii.

Se studiază planurile sistemelor de irigații, drenajele, instalațiile electrice de iluminare, planurile aleilor, locurilor de joacă, de odihnă și de recreere, planurile de plantare a arborilor, arbuștilor și rondurilor de flori, detaliile de realizare ale design-ului peisagist și schițele tehnice cu prescripțiile aferente.

 

Stilul natural în grădina este unul confortabil pentru toată lumea. Practic, fiecare vrea să se bucure de natură în toată splendoarea ei, fiind convins de faptul că această rămâne cel mai bun peisagist. Mulți oameni se gândesc să creeze spații verzi sălbatice chiar în curtea casei lor, așa că încearcă acest lucru utilizând câteva idei interesante:

-folosirea unor plante sălbatice native;
-realizarea unor zone de interes deosebite (un iaz mic, o bucată de pajiște cu ierburi bogate, o zonă de stepă, o pădure mică de pin etc.);
-acest tip de grădina trebuie să aibă o axă centrală, care să o stilzeze puțin (seră, foișor, fântână arteziană, terasă cu grătar și masă).

Proprietarul poate fi tentat să lase acest spațiu neîngrijit, ferm convins că, în acest mod, va obține un stil natural în grădina sa. Totuși, nu este indicat să facă asta, deoarece rezultatele vor fi catastrofale, demonstrând, mai degrabă, faptul că este o persoană neglijentă și că proprietatea sa este una părăsită.

Amenajarea grădinii presupune din start și o întreținere corespunzătoare a spațiului. Degeaba se finalizează cu brio un proiect fabulos dacă el va deveni curând istorie, pentru că plantele se vor ofili, buruienile vor deveni stăpâne peste tot în jur, iar pomii nu vor fi toaletați cum trebuie.

Iată ce ar trebui să faci:

Irigarea spațiului verde se impune de la sine înțeles. Există sisteme automate sau manuale, care asigură confortul și bunăstarea plantelor. Ele sunt ușor de controlat și au diverse avantaje;
Fertilizarea spațiului verde trebuie să se realizeze în fiecare anotimp, pentru că fertilizanții au diferite roluri: permit rădăcinilor să treacă bine peste iarnă geroasă, să pornească mai repede și mai puternic primăvara și tot așa;
Tratarea bolilor și dăunătorilor va duce la realizarea unei grădini frumoase și sănătoase. Tratamentele trebuie să se facă în funcție de indicațiile producătorilor, pentru că doar așa vor apărea rezultate optime.

Contact:

Sediu: Sat Hăpria, Comuna Ciugud, Nr. 16, Județ Alba

C.I.F. 42760087

Orar: Luni – Vineri 10.00 – 18.00

Telefon: 0740 637 693

Email: contact@casaprontogarden.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ai ajuns în Sebeș? Gasești cazare Previous post Ai ajuns în Sebeș? Gasești cazare la Pensiunea Ryn
Un produs foarte iubit in Biblie Next post Un produs foarte iubit in Biblie – uleiul