Amanta pastorului…

Amanta pastorului…

s560x316_FEMEIEVoi incepe acest subiect sensibil cu o marturisire facuta de fiul unei familii aflat in ipostaza incomoda in care tatal isi permite o amanta, cu precizarea ca relatarea priveste o familie din afara bisericii, neinteresata in vreun fel de o relatie cu Dumnezeu.

„Tatal meu a avut amanta 8 ani fara sa stie mama, timp in care isi vedea de familie dar si de amanta…cand a aflat mama a fost dezastru, dar, paradoxal, nu din cauza mamei, tot el, descoperit fiind si simtindu-se vinovat, a inceput sa se comporte ca un nenorocit si atunci a fost inceputul sfarsitului… Totusi, desi divortati, parintii mei au ramas impreuna, amanta a plecat din tara…Concluzia, intre amante si prostituate nu vad o prea mare diferenta decat ca amantele pot fi ori gratuite ori foarte scumpe!”

Si aceasta marturisire e doar una dintre miile facute de copiii ale caror familii s-au despartit, simtind gustul amar al amantlacului, adulterului, al tradarii si al incertutudinii.

Sotia, sotul si amanta se trezesc la un moment dat intr-un joc orb si perfid. Uneori pe viata si pe moarte. Cel mai palpitant este ca nimeni nu stie care este castigatorul acestui joc. Exista un lant sinonimic foarte lung care defineste amanta: concubina, iubita, prietena, metresa, amoreza, draguta, ibovnica. Mai trebuie adaugat inca unul care scapa adesea: cel de aventuriera. Amanta ca o aventura, dar una prelungita. Pentru ca, atunci cand spunem amanta, avem in vedere o relatie care dureaza in timp, explica psihologul Aurora Liiceanu.

Atunci cand apare a treia persoana intr-un cuplu, fie ca se afla sau nu, situatia degenereaza. Cu atat mai mult cand aceste relatii nepermise se petrec in sanul unei biserici. Pentru ca ceilalti au asteptari de la crestinii practicanti, in special pe conduita moral-comportamentala.

Amanta unui pastor, prototipul femeii care calca totul in picioare

Amanta pastorului reprezinta un personaj fictiv, prototipul acelei femei care calca totul in picioare de dragul propriului orgoliu, si anume de a realiza imposibilul – fie din propria initiativa, fie ca raspuns la avansurile necontrolate ale unui slujitor al lui Dumnezeu, in momente de ratacire – intr-un loc unde in mod firesc asa ceva nu ar trebui sa se intample – Biserica.

A deveni amanta unui slujitor al lui Dumnezeu, un om care trebuie sa conduca turma catre Imparatia Lui, e o incumetare care nu mai are nevoie de nicio detaliere suplimentara.

E ca si cum ar vrea sa-i demonstreze lui Dumnezeu ca e mai tare decat El, ca reuseste sa-l corupa pe cel pe care Dumnezeu l-a insarcinat cu o responsabilitate atat de mare, ca sa faca cum doreste ea.

Dar situatia nu e noua: in gradina Edenului, nu Adam a fost hipnotizat de sarpe, ci femeia lui. Cel putin Eva era sotia lui Adam, nu metresa, sa privim si partea buna a lucrurilor. Femeia a avut putere de convingere asupra barbatului. Cine oare i-a insuflat aceasta putere? Nu a fost nevoie ca sarpele sa il ademeneasca si pe Adam, a fost suficient ca Eva sa-l acapareze cu cuvintele dulci…si a mancat si el. Prezenta ei, frumusetea ei, teama de a nu ramane fara companie…o multitudine de considerente adamice pentru care a platit scump. Si ei, si noi, cei de astazi.

Asa se platesc si astazi abaterile de natura morala. Biserica intreaga plateste scump din cauza abaterii unui singur slujitor. Si ca imagine, si ca nivel de credibilitate.

Evident, sunt rare cazurile cand se da pe fata o relatie extraconjugala a unui pastor, insa e uimitor faptul ca de cele mai multe ori, doar pastorul plateste politele, cel mai recent caz, al pastorului Bob Coy, din SUA, cel care a pastorit mega-biserica timp de aproape 30 de ani. De el se aude, de ea nu se stie mai nimic. Poate doar cei apropiati, cu ochi de vultur, insa si acelora li se inchide gura, din considerente deja cunoscute.

Tu cu ce ramai, draga amanta?

Nu poti justifica prin faptul ca il iubesti, atunci cand e insurat, e cea mai mare amagire…nu poti fi fericit atunci cand ii nefericesti pe altii: sotie, copii. Nu poti spune ca iubesti pe cineva care deja si-a ales drumul. Nu faci decat sa te interpui, sa zadarnicesti planul lui Dumnezeu.

Iubirea ta fata de cineva pe care Dumnezeu l-a unit cu altcineva nu poate fi decat un surogat. Si, poate ca barbatul poate fi amagit o vreme, dar in momentul in care realizaza aceasta cursa infernala a satanei, se va retrage. Cu regret enorm, cu pocainta, cu dezgust.

Tu cu ce ramai atunci? Cu gustul amar si amintirea unei situatii distructive pentru oameni care nu ti-au facut nici un rau? Poti trai cu asta, draga amanta?

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.