Alternative Facebook 2021 - Rețele sociale sigure

Alternative Facebook 2021 – Rețele sociale sigure care nu vă vând datele

Oamenii încep să înțeleagă ceea ce face Facebook cu datele lor. De fapt, potrivit Institutului Ponemon, încrederea în Facebook a avut o scădere de 66% în 2018 . În ultimii ani, Facebook a colectat cantități mari de date de la toți utilizatorii săi, ceea ce, sincer, este înfricoșător. Puteți vedea exact ce are Facebook despre dvs. descărcând fișierul de aici.

Absolut totul, de la fotografii și mesaje la numerele de telefon mobil ale persoanelor din telefon. De asemenea, au toate mesajele text pe care le-ați făcut pe telefonul dvs. mobil! E incredibil cât de mult au. Și odată cu scandalul în care a fost implicat Facebook, oamenii au început să caute alternative, în care confidențialitatea este respectată iar informațiile private nu sunt distribuite sau vândute altor companii sau organizații.

Credeți sau nu, există o mulțime de rețele sociale și aplicații de mesagerie pe care le puteți folosi în loc de Facebook. De ani de zile aceste rețele și aplicații trăiesc în umbra fiarei puternice care este Facebook. Acum este momentul să explorați o modalitate mai bună de interacțiune cu prietenii și familia, fără teama că datele dvs. vor fi furate și stocate pe servere uriașe în locuri îndepărtate.

Cele mai bune alternative de rețea socială la Facebook

WT Social

WT Social este o rețea socială care își propune să fie antiteza completă a Facebook. Sloganul spune totul: WT Social este rețeaua socială netoxică.

Rețeaua a fost lansată de cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales. Funcțiile de microblogging și contribuție Wikipedia sunt răspândite pe WT Social. Dar, mai important, îi lipsește toată colectarea de date pe care o are Facebook.

La WT Social, datele dvs. nu sunt colectate și vândute. Nu numai asta, dar agenții de publicitate nu dictează ce este pe site sau ce vedeți. Nu există nici măcar algoritmi care să-ți organizeze feedul. Membrii au control deplin asupra experienței utilizatorului.

Rețeaua ia, de asemenea, o poziție dură împotriva conținutului înșelător. Contribuitorii pot edita cu ușurință conținutul plin de dezinformare. În plus, WT Social elimină membrii care încalcă termenii și condițiile site-ului. Este o platformă corectă și onestă, care se concentrează pe conectarea oamenilor; pur si simplu.

EyeEm

Dacă îți plac aspectele de partajare a fotografiilor de pe Facebook, EyeEm poate fi ceea ce dorești. Fondată în 2011, această platformă a evoluat destul de puțin de la începuturi. A început ca o aplicație exclusiv mobilă, unde utilizatorii puteau încărca și partaja fotografii iPhone. Astăzi, este un spațiu digital care se adresează atât fotografilor, cât și companiilor.

Pe EyeEm, fotografii își pot încărca cele mai bune imagini. Alți utilizatori pot apoi să interacționeze cu fotografii, să le împărtășească și să afle mai multe despre arta fotografiei.

Partea de afaceri a EyeEm a capturat lumea fotografiilor de stoc. EyeEm acționează ca o bază de date de peste 100 de milioane de imagini de înaltă calitate. Oricine poate licenția fotografii de pe platformă. Cu toate acestea, EyeEm este deosebit de popular printre mărci și agenții de marketing.

Interesant despre EyeEm este că folosește inteligența artificială pentru a găsi cele mai bune imagini pentru căutători.

Yubo

Yubo se prezintă ca rețea pentru socializare. Aruncați o privire prin aplicație și veți vedea că Yubo nu se referă la urmărirea utilizatorilor sau să vă plictisească cu anunțuri la fiecare cinci secunde.

Platforma colectează unele date. Dar o mulțime de acestea vine cu activități complet opționale. Și mai bine, Yubo este destul de transparent cu privire la colectarea datelor. Politica de confidențialitate este ușor de înțeles și toți termenii sunt prevăzuți clar.

Yubo este o rețea simplă care se concentrează pe streaming-ul live. Membrii pot crea sesiuni live cu până la 10 stream-uri diferite și un număr nelimitat de spectatori. Pe pagina principală a aplicației, puteți căuta fluxuri live bazate pe subiecte. Există, de asemenea, opțiunea de a vă urmări stream-urile preferate, astfel încât să știți întotdeauna când acestea intră în direct.

Platforma se adresează utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani. Pentru a proteja utilizatorii mai tineri, Yubo separă membrii în două comunități. Cei cu vârsta peste 18 ani nu pot interacționa cu utilizatorii mai tineri și invers.

MeWe

Încă de la lansarea sa în 2014, MeWe a pus confidențialitatea pe prim plan. Platforma susține că este „Rețeaua socială de ultimă generație”. Care este diferența față de Facebook? Ei bine, MeWe nu are niciun fel de reclame. Feedul dvs. nu are altceva decât conținut de la cei pe care îi urmăriți.

Nu preia date și nici nu vă vinde datele dvs. private. Platforma se bazează pe servicii plătite opționale pentru a genera venituri. Puteți cumpăra spațiu de stocare suplimentar pentru contul dvs. Secret Chat sau puteți plăti câțiva dolari pentru emoji-uri personalizate. Recent, MeWe a lansat un plan de nivel premium pe câteva luni. De asemenea, a început să ofere servicii la nivel de întreprindere, cu o serie de funcții plătite pentru afaceri și colaborare.

Chiar și cu toate acele achiziții opționale, serviciul de bază MeWe este complet gratuit pentru oricine. Cu un cont, puteți crea postări, distribui conținut și multe altele. Există, de asemenea, un sistem de chat securizat. MeWe nu vă manipulează feed-ul în niciun fel. Deci, dețineți întotdeauna controlul asupra a ceea ce vedeți.

Sociall

Sociall este o nouă platformă care arată foarte promițătoare pentru utilizatorii care doresc confidențialitatea. La fel ca alte rețele, are toate caracteristicile standard. Puteți crea postări, urmați pe alții și descoperi conținut nou.

Dar ceea ce face Sociall unic este abordarea sa privind confidențialitatea și colectarea datelor. Rețeaua are caracteristici robuste de confidențialitate pentru a vă menține postările private. În plus, are o securitate de top, care împiedică motoarele de căutare să-ți indexeze profilul.

Sociall este o platformă descentralizată, deci nu este deținută de o singură entitate. Platforma face un pas mai departe, implementând și tehnologia blockchain. Nu există un singur loc în care sunt stocate informațiile despre postare. Acest lucru face ca hackerii să acceseze și să corupă datele mai greu. Asta face Sociall mai sigur.

În ceea ce privește conținutul generat de utilizatori, Sociall își propune să fie în întregime autonom. Dezvoltatorii de Sociall nu vor să controleze sau să organizeze conținutul postat de utilizatori. În schimb, utilizatorii pot modera site-ul pentru a elimina mesajele spam sau postările care contravin regulilor comunității.

Friendica

Friendica este o altă platformă descentralizată care dorește să ofere utilizatorilor mai multă libertate. Această rețea este mult mai complexă decât Facebook. Dar dezvoltatorii își propun să faciliteze accesul utilizatorilor non-tehnici în viitor. Speranțele sunt de a crea un proces de instalare similar cu WordPress pe site-uri web.

Friendica nu este deținută de o singură persoană. De fapt, software-ul este open-source și disponibil pe GitHub. Dezvoltarea continuă este realizată de voluntari. Dar asta nu a împiedicat Friendica să câștige simpatie în sfera social media.

Când creați un cont cu Friendica, trebuie să instalați software-ul pe un sistem compatibil. În esență, vă creați propriul server Friendica pe care îl puteți conecta apoi cu alții. Este o modalitate excelentă de a vă conecta și a vizualiza postările de la persoanele pe care le doriți.

Utilizatorii pot integra contacte de pe alte platforme. De asemenea, este posibil să utilizați platforma pentru a posta pe alte rețele. Datorită naturii sale open-source, Friendica va deveni mai flexibilă pe măsură ce continuă să evolueze.

Ello

Ello s-a lansat în 2014, în SUA. A fost momentul în care Facebook și-a schimbat politica privind numele membrilor săi, unde aceștia trebuiau să își folosească numele juridic propriu. Popularitatea sa a crescut pe măsură ce Ello s-a prezentat lumii ca o „rețea socială ucigașă pe Facebook” care nu împinge reclamele pe gât utilizatorilor săi și nu vinde informații și datele oamenilor către terți.

Ello crește din nou cu rapiditate, mai ales că mișcarea #deletefacebook este din ce în ce mai mare. Oamenii vor să se simtă în siguranță pe o rețea socială și nu pare să fie așa pe Facebook în acest moment. De aici, platforme precum Ello devorează migranții de pe Facebook.

În prezent, Ello găzduiește artiști și oameni creativi, dar are resursele de a convinge toate tipurile de utilizatori.

Vero

Vero se prezintă ca „o rețea socială pentru oricine iubește ceva suficient pentru a-o împărtăși – și dorește intimitate cu cine o împărtășește. La fel ca în viața reală. ”

Vero este o rețea socială bazată pe abonament. Nu afișează reclame și nu colectează date. Este un model total diferit de Facebook, în sensul că Facebook are nevoie de date despre utilizatori pentru a câștiga bani de la ei. Vero colectează unele date de utilizare care sunt folosite pentru a vedea cât de des este utilizată aplicația, dar rețineți că această opțiune în mod implicit este dezactivată. Spre deosebire de Facebook, care are totul pornit și trebuie să accesați setările pentru a le opri.

Un alt lucru extraordinar despre datele de utilizare pe care le colectează este modul în care acestea sunt afișate pentru dvs. Vero vrea să abordeze problema dependenței de social media.

Vero spune că vrea ca platforma să vă îmbunătățească viața și nu să o îngreuneze. Prin urmare, folosește datele de utilizare pe care le colectează de la dvs. pentru a vă arăta cât timp petreceți în aplicație, astfel încât să puteți gestiona timpul de ecranare.

Mastodon

Mastodon a fost lansat în 2017 și a avut un impact destul de mare pe scena rețelelor sociale. Mastodon este o rețea socială gratuită, open-source. Când a fost lansat, a fost prezentat ca un concurent open source Twitter, dar pe măsură ce oamenii părăsesc Facebook, este folosit la fel ca Facebook, ceea ce o face o alternativă foarte bună la Facebook.

În cele din urmă, Mastodon este o alternativă descentralizată la toate platformele comerciale de rețele sociale, ceea ce înseamnă că nicio companie nu o deține sau nu poate monopoliza comunicarea dvs.

Steemit

Steemit este ca o încrucișare între Reddit și Quora, unde îți poți publica postările, care pot fi apreciate (like și dislike), dacă oamenilor le plac sau nu (similar cu reddit și quora).

Când primiți voturi pozitive, primiți jetoane de criptare Steem. De asemenea, oamenii folosesc platforma datorită compensării utilizatorilor pentru timpul petrecut folosind platforma.

Utilizatorii nu trebuie să posteze nimic dacă nu doresc și poate fi folosit pur și simplu ca agregator de știri sau doar ca o platformă pentru a se implica în conversații legate de interese specifice.

Steemit are aproximativ 10 milioane de vizite pe lună, ceea ce în comparație cu Facebook este mic! Dar este în creștere și nu vă devorează datele personale și nu le vinde unor terțe părți.

Raftr

Raftr se numește „rețea socială civilizată”. A fost lansat în 2017 de Sue Decker, fost executiv Yahoo. Aici viziunea platformei este de a crea un loc în care conversațiile și poveștile care se desfășoară sunt punctul central. Este un loc unde vă puteți conecta la comunitățile care au aceleași interese sau aceleași interese pe care le aveți.

Ador pagina inițială de înscriere, deoarece vă oferă două opțiuni.

1 – Aflați ce se întâmplă în lumea reală

2 – Vă puteți conecta cu persoane de la colegiu / serviciu / familie etc.

Ce date colectează? Raft colectează unele date, dar asta este doar pentru a-ți construi profilul. Nu partajează nimic din datele dvs. personale cu terți. Raft este o alternativă excelentă la Facebook și o platformă unde puteți urmări știri, evenimente și interese relevante pentru dvs.

Diaspora

Diaspora este, de asemenea, de luat în considerație atunci când vine vorba de alternativele de pe Facebook. Diaspora este o rețea socială descentralizată, care este nonprofit și rulează pe software gratuit. Software-ul este sub forma unui server web personal gratuit.

După cum tocmai am menționat, Diaspora este descentralizată, ceea ce înseamnă că nimeni nu o deține. Aceasta înseamnă că nu are nicio formă de reclamă și interferență corporativă. De asemenea, nu colectează niciuna dintre datele dvs. Când vă creați contul, sunteți responsabil pentru propriile date și păstrați dreptul de proprietate asupra datelor dvs. personale.

Spre deosebire de Facebook, Diaspora vă permite să utilizați orice identitate doriți, astfel încât pseudonimele și poreclele sunt acceptate pentru a fi afișate ca profil. Puteți utiliza hashtag-uri, mențiuni, formatarea textului etc.

Minds

Minds este o rețea socială open source creată de Bill Ottman, John Ottman și Mark Harding în 2012, dar lansată publicului în 2015.

Platforma este o rețea socială deținută de comunitate care își recompensează utilizatorii pentru activitatea lor online, similar cu platforma Steemit. Fac acest lucru plătind utilizatorii în criptografie și oferind utilizatorilor mai multe vizualizări despre conținutul lor postat.

Minds va monitoriza contribuția zilnică a fiecărui utilizator și în raport cu comunitatea. Suma pe care o primește un utilizator va fi determinată de procentul său în rețea, care apoi determină cota lor din Fondul zilnic de recompense de jetoane. Rețeaua socială Minds este construită pe o bază de libertate, transparență, intimitate și democratizare.

Sursa: makeawebsitehub.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.