Albert Einstein a afirmat intr-o scrisoare ca Dumnezeu a creat lumea

25F0B4A300000578-2964405-image-m-15_1424645518806O scrisoare a lui Albert Einstein, scrisa in limba italiana, a fost vanduta recent la o licitatie organizata pe un site italian cu 75.000 de euro.

Scrisoarea datata 12 iulie 1925 a fost scrisa de cel mai renumit om de stiinta al secolului 20, Albert Einstein, si adresata fizicianului italian Giovanni Giorgi, profesor la Universitatea La Sapienza.

Scrisoarea de numai cateva randuri a avut un pret de pornire de 55.000 de euro, iar cumparatorul, care a oferit pentru achizitionarea acesteia cea mai mare suma, a dorit sa-si pastreze anonimatul, mentioneaza Daily Mail.
In scrisoare, parintele teoriei relativitatii, fiind de acord cu colegul sau italian, a criticat o experienta realizata de alti cercetatori in secolul 19, care avea ca scop dovedirea existentei eterului, ca mediu ipotetic.

Fizicienii contemporani au asociat eterul spatiului absolut. Ei considerau ca eterul umple intregul spatiu, fata de care se raporteaza viteza absoluta si timpul absolut. Conceptul de eter a fost depasit de teoria relativitatii.

“Dumnezeu a creat lumea cu o mare eleganta si inteligenta” – i-a scris fizicianul colegului sau italian. Einstein vorbea limba italiana din adolescenta, intrucat o parte a familiei sale se mutase anterior in Italia.

Scrisoarea adresata lui Giorgi este doar una dintre scrisorile scrise de Einstein si scoase la licitatie in anii trecuti. Unele dintre acestea au fost vandute cu cateva sute de mii de euro.

Sursa: Acontecercristiano
Sursa foto: Daily Mail

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.