Ai incredere in Dumnezeu

Si David era foarte stramtorat, pentru ca poporul vorbea sa-l ucida cu pietre, pentru ca sufletul intregului popor era amarat, fiecare pentru fiii sai si pentru fiicele sale. Si David s-a intarit in Domnul Dumnezeul sau.
1 Samuel 30.6

In marile crize ale vietii, cand totul pare pierdut, cand moartea este de neinlaturat si nu mai poti spera in niciun ajutor omenesc, cand cei dragi se intorc impotriva ta, atunci incepe credinta sa straluceasca.

Ea nu are nevoie de un sol prielnic sau de un climat favorabil ca sa infloreasca. Este ca o planta exotica ce-si trage seva nu din imprejurari, nu de la prieteni sau adversari, ci de la Cel care este singura ei Tinta, Dumnezeul cel viu.

Aici a ajuns David la punctul de cotitura al situatiei dificile in care se gasea. De acum inainte il vedem marcat de credinta care-l condusese in siguranta de-a lungul anilor trecuti.

Din nou el dovedeste ca nu este in zadar sa-ti incredintezi soarta in mana Domnului si se poarta la inaltimea titlului de „om dupa inima lui Dumnezeu“.

Iov

Poate am vazut cu totii cazuri de oameni care au fost restabiliti. Un astfel de om s-a indepartat de Dumnezeu. Si, aparent a fost lasat pentru un timp sa umble pe caile lui.

Poate ca in exterior totul i-a mers de minune, chiar daca integritatea de om al credintei si caracterul de strain si calator au fost in mod clar compromise. Dumnezeu a tacut.

Apoi, cand rusinea unei astfel de umblari ajunsese la culme, a cazut lovitura – pierderea averii sau a cuiva din familie, si omul in durerea lui a ajuns intr-o stare asemanatoare cu a lui Iov.

Acum, in loc de mandria, autosuficienta si ipocrizia care ii caracterizau mai inainte viata, vedem un duh smerit si mahnit.

Asemenea oameni pot sa spuna impreuna cu David. „Este bine pentru mine ca am fost smerit, ca sa invat hotararile Tale“. „Mai inainte de a fi umilit, rataceam; dar acum pazesc Cuvantul Tau“.