Ai ajuns în Sebeș? Gasești cazare

Ai ajuns în Sebeș? Gasești cazare la Pensiunea Ryn

Ai ajuns în Sebeș? Gasești cazare la Pensiunea Ryn

Pentru iubitorii de călătorii în frumoasa noastră țară, Sebeșul reprezintă un obiectiv turistic. Denumirea veche era Sebeșul Săsesc, fiind un municipiu în județul Alba, Transilvania, România, format din localitățile componente Lancrăm, Petrești și Sebeș (reședința), și din satul Răhău.

Dacă ai ajuns pe aceste meleaguri și ai nevoie de cazare în Sebeș, pensiunea Ryn este gata să te găzduiască, să te bucuri de dotările și facilitățile, precum și de serviciile exemplare pe care pensiunea le pune la dispoziție.

Pensiunea dispune de un restaurant cu o capacitate de 36 de locuri în care se pot servi preparate culinare tradiționale și de asemenea un meniu special propus de maestrul nostru bucătar.

Camerele se pot ocupa în regim single, double sau triple

Încăperile sunt dotate cu pat matrimonial, două paturi simple respectiv trei paturi și au grup sanitar propriu. Camerele sunt spațioase, bine iluminate, izolate fonic și dispun de aer condiționat. Spațiile de cazare fiind repartizate pe două etaje.

Toate camerele au în dotare aer condiționat, conectare gratuită la internet wireless de mare viteză, TV-plasmă și televiziune prin cablu.

Ca obiective turistice și monumente găsim în Sebeș Biserica Evanghelică-Luterană, reclădită în stil gotic în sec. XIII-XIV. A fost renovată ulterior în stilul Renașterii.De asemenea, Biserica Învierea Domnului, de confesiune ortodoxă, Turnul octogonal, situat lângă Mănăstirea Franciscană și multe altele.

Un alt punct de atracție turistică îl reprezintă domeniul Schiabil Șureanu

Acesta este ste situat în mijlocul României, atât în județul Alba cât și în județul Hunedoara. Situat într-un cadru natural montan magnific, de mare altitudine în Munții Șureanu, domeniul este cuprins între vârful Șureanu de 2.059 metri altitudine și vârful Pâtru de 2.130 metri altitudine incluzând vârful Aușel de 2.009 metri altitudine și vârful Curmătura de 1.809 metri altitudine.


Despre Sebeș

Orașul a fost întemeiat în secolul al XII-lea de coloniștii sași veniți la chemarea regelui Ungariei. În Sebeș s-au stabilit populații provenite din zona Rinului și a Moselei (regiunea Luxemburgului și a vestului Germaniei de astăzi).

Denumirea de „sași transilvăneni” provine din confuzia făcută de cancelaria regelui Ungariei, pentru care toate populațiile germane erau „saxones”, „sași”. Germanii din Sebeș au fost de fapt franconi de pe Rin, „Rheinfranken”. Sebeșul Săsesc a fost unul din cele mai importante orașe ale Transilvaniei medievale, devenind una din cele „șapte cetăți” care au dat numele german al provinciei: „Siebenbürgen”.

În cele mai vechi documente istorice care atestă existența Sebeșului, localitatea poartă numele de „Malembach” (1245), „Millenbach” (1309), denumiri care derivă din săsescul „Malemboch”, însemnând „râu care poartă mult pietriș”, lucru care corespunde realității geografice.

Lucrarea lui Johannes Tröster „Das alt und neue Teutsche Dacia” apărută în 1666 la Nürnberg stabilește data înființării orașului în anul 1150. Marea invazie mongolă a distrus orașul în anul 1242, după care locuitorii l-au reconstruit. Vechea bazilică romanică cu două turnuri a fost reclădită în stil gotic timpuriu.

Turnurile

Turnul actual a fost ridicat pe fundamentele celor două turnuri inițiale, iar nava centrală a fost complet refăcută. Secolul al XIV-lea a adus cu sine o perioadă de dezvoltare a orașului, el fiind cotat în 1376 al treilea ca importanță comercială între orașele săsești.

Un act regesc din 1387 consfințește dreptul Sebeșului de a ridica ziduri, deși construcția acestora începuse probabil înainte de jumătatea secolului al XIV-lea. Acesta devine astfel în ciuda întinderii sale reduse primul oraș din Transilvania înconjurat complet cu fortificații din zidărie.

Atacul Imperiului Otoman din 1438 găsește Sebeșul apărat de o centură de ziduri nu foarte groasă, cu turnuri și două porți. Acestea din urmă se deschid însă relativ repede turcii întrând în cetate. Memorabilă este rezistența solitară a unuia dintre turnuri: cel zis al „Studentului”.

La 1485 regele Matia Corvinul acordă orașului o serie de privilegii pentru completarea fortificațiilor. Modificările cele mai importante le suferă incinta bisericii al cărui zid este supraînălțat. Lucrări de mai mică anvergură, terminate în primii ani ai secolului al XVI-lea fiind efectuate și la incinta exterioară.

Fortificația

Fortificația rămâne modestă cuprinzând 7-8 turnuri (unul interior) și două porți prevăzute cu barbacane. Ultimele urme ale șanțurilor de apă care înconjurau orașul au fost transformate în ultima parte a secolului al XIX-lea în lacul din parcul orașului.

După pandemia de ciumă din 1738, populația orașului a scăzut foarte mult, orașul fiind salvat în bună măsură de venirea celui de-al doilea val de coloniști din spațiul german, mai exact din Baden-Durlach (începând cu anul 1748) și Hanau (1770).

Dieta Transilvaniei se întrunește de două ori în Sebeș, în 1556 și 1600. Locul întrunirilor, Casa Zápolya, este astăzi muzeu.

Până la reorganizarea administrativă românească din perioada interbelică s-a numit Sebeșul Săsesc și a făcut parte din comitatul Sibiu. Apoi a fost inclus în județul Alba (interbelic). Între anii 1950 și 1968 Sebeșul a făcut parte din Regiunea Hunedoara.

Contact

Str. Occidentului nr. 1A, Sebeș, jud. Albă

Coordonate GPS: 45.960467, 23.553599

Program: Zilnic 8:00 AM – 10:00 PM

Tel: +40 772 018 669

Tel: +40 755 373 851

WhatsApp: +40 755 373 851

Email: info@pensiunearyn.ro

Facebook Pensiunea Ryn

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.