Adventistii din Franta si-au exprimat compasiunea si solidaritatea dupa atacul terorist de la biserica din Rouen, in care a fost injunghiat un preot

Adventistii din Franta si-au exprimat compasiunea si solidaritatea dupa atacul terorist de la biserica din Rouen, in care a fost injunghiat un preot

adventistiCredinciosii adventisti de ziua a saptea din Franta si-au exprimat solidaritatea si compasiunea dupa atacul terorist comis intr-o biserica romano-catolica din Franta. In urma acestui atac un preot in varsta de 86 de ani a fost ucis, iar o alta persoana a fost grav ranita.

Cand o biserica este desacralizata, credinciosii sunt cei care sufera. Bisericile si lacasurile de cult sunt spatii de pace, rugaciune, partasie si refugiu”, au transmis liderii adventisti francezi intr-o declaratie emisa de catre Divizia Inter-Europa a Bisericii.

Doi teroristi au atacat biserica Saint-Etienne du Rouvray marti dimineata in timp ce parintele Jacques Hamel conducea mesa, relateaza Adventist Review.

Atacatorii au taiat gatul preotului si au injunghiat grav unul dintre cei patru ostatici pe care i-au luat din biserica. In urma interventiei politiei, atacatorii au fost impuscati mortal.

Aceasta escaladare a violentei si crima atroce comisa de catre un om impotriva altui om este nejustificata”, au declarat liderii adventisti francezi. „In ciuda tuturor sentimentelor legitime de tristete si de revolta, noi trebuie sa continuam intotdeauna sa raspundem raului cu bine si sa actionam pentru mentinerea pacii.

Ne rugam ca Dumnezeu sa schimbe inimile si mintile oamenilor si sa-i calauzeasca pentru a face numai binele in lume. Biserica Adventista incurajeaza pe toti membrii sai sa respecte demnitatea fiecarui om, conform Evangheliei lui Iisus Hristos.

Pe Facebook, presedintele Bisericii Adventiste Ted NC Wilson a facut apel la rugaciune dupa atacul din Franta si crimele in masa din Japonia, in care au fost injunghiati 19 oameni internati la o casa de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati mintale.

O serie nesfarsita de evenimente tragice ne invadeaza in fiecare zi prin canalele de stiri”, a spus Wilson.

Crimele tragice dintr-o unitate care ingrijeste persoane cu dizabilitati din Japonia si uciderea flagranta a unui lider religios in Franta, ne reamintesc ca valurile luptei sunt in crestere. Rugati-va pentru familiile celor decedati si rugati-va de asemenea ca oamenii sa-I permita lui Dumnezeu sa le controleze vietile.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.