mutu3Adrian Mutu, cunoscut pentru stilul sau de viata rebel, a facut o schimbare la care nimeni nu se astepta. Fotbalistul a devenit adeptul Crestinilor dupa Evanghelie in Republica Dominicana, de unde este sotia sa, Consuelo.

„Da! Dumnezeu mi-a schimbat viata! Citesc Biblia si ma rog in fiecare zi”, a confirmat informatia Adrian Mutu, pentru Libertatea. Fotbalistul a precizat ca nu i s-a intamplat nimic rau, ci ca pur si simplu asa a simtit sa faca.

„Totul a pornit de la Consuelo. Ea a inceput, a trait prima aceasta experienta. Eu am aderat la acest cult inca de acum trei ani, dar doar de doua luni si jumatate practic cu adevarat. Si familia mea si-a schimbat religia. In vacanta din Caraibe, alaturi de Consuelo, am ascultat-o si am simtit ca e bine sa traiesc si eu asa.

Practic, Consuelo m-a convins sa-mi schimb religia. Nu vad nimic rau in asta, din contra. Sunt lucruri foarte apropiate de cele pe care le invatasem de mic, acasa. Sa nu furi, sa nu vorbesti de rau, sa-ti ajuti aproapele..„, a mai spus Adrian Mutu.

Acesta a anuntat si pe pagina de Facebook Adrian Mutu ca nu mai este crestin ortodox, asa cum il stiau toti. Apoi, fotbalistul a scris si o rugaciune pe aceeasi retea de socializare.

„Doamne Isuse Hristoase, vreau sa te urmez. Iti multumesc ca acolo, pe cruce, ai murit si pentru pacatele mele, pacate care ma despart de Tine pentru vesnicie. Iti multumesc ca astazi ma chemi la Tine. Iarta-mi pacatele si ia din calea mea tot ce nu e dupa voia Ta. Ordoneaza-mi tu viata si calauzeste-ma pe calea Ta, care ma conduce spre victorie. Iti multumesc pentru toate lucrurile bune pe care mi le vei da, dupa cum ai promis in Cuvantul Tau. Iti multumesc ca Tu ma asculti si ca ma simt in siguranta in mainile Tale. Amin”, a notat Mutu.

Sursa: ziare.com

26 thoughts on “Adrian Mutu s-a pocait: „Citesc Biblia si ma rog in fiecare zi! Dumnezeu mi-a schimbat viata!””
 1. un pas in directia buna. e frumos sa vezi cat mai multi oameni facand la fel si care sa poata spune ca in fiecare zi isi iau timp pentru studiul Bibliei, sa-si hraneasca sufletul.

 2. Eu cred ca oamenii se pot schimba.Este adevarat cu de multe ori ”lupul isi schimba parul dar naravul ba.” dar sunt destule exceptii care sa confirme regula.
  Daca omul s-a schimbat si a ales sa devina crestin practicant , nu conteaza ce, …ortodox, crestin dupa evanghelie, penticostal, adventist etc.Atata timp cat si pune in practica ce citeste e mare lucru.

 3. Salutare tuturor, tocmai am citit despre Talida Tolnai, ca s-a pocait si m-am bucurat.. unii pot sa fac ce a facut ea si sa isi schimbe orientarea religioasa unii nu pot..
  dar as spune ca nici nu trebuie cei care nu pot…ci mai degraba sa ramana in aanul ortodoxiei si sa se pocaiasca acolo! Dragii mei fratri ortodocsi, eu provin dintr-o familie de credinciosi baptisti, si cred ca inteleg ce greu e sa ne schimbam orientarea religioasa (mi-e mi-ar fi greu) in care am crescu fiecare..
  Numai ca mai presus de numele denominatiunii reilogoase, a religiei oficiale sau a „sectei” pe care o avem, noi toti ne numim crestini de la Cristos. Si Hristos a veniti in lumea aceasta ca sa ajute lumea sa se pocaiasca de faptele lor rele si sa se intoarca la Dumnezeu, din care provin toate lucrurile si noi.. Exact ceea ce a facut Talida Tolnai(si altii). Nu poti sa te intorci la Dumnezeu ramanand in potopul de desfrau..in care erai altadata. Pentru ca Sfintenia Lui este absoluta, si tu stii asta, fratele meu ortodox.
  Acum ma inteb. Tu care te numesti crestin ortodox, care ai un nespus de mare avantaj sa te inchini in biserica Ortodoxa care pastreaza si continuitatea apostolica, si care are o bogatie incomensurabila de scrieri si invataturi ale sfiintilor lui Dumnezue, care au trait de-a lungul veacurilor, de la Iisus Hristos incoace.
  Tu care ai avut privilegiul sa te nasti intr-o biserica Ortodoxa, care isi are obarsia in Iisus Hristos, Domnul, prin porunca data lui Petru si prin continuitatea apostolica de-a lungul veacurilor. Nu se cade oare ca tu sa te pocaiesti in biserica ortodxa de pacatele tale? Tu pentru care insus Hrisos a patimit? A patimit El doar ca sa poti tu sa te multumesti ca faci parte dintr-o biserica „Drept credincioasa, din biserica crestin rasariteana?” si esti mai cu vaza inaintea lui Dumnezeu decat cei care fac parte din bisericile crestine „sectare” sau a patimit Hristos pentru ca tu sa ai putere de a te intorce astazi de la potopul de desfrau..si fapte mizerabile in care traieai la Dumnezeu? Oare nu scrie sfantul Apostol Petru ce inseamna sa te pocaiesti?
  „1 Petru 4:4
  1 Aşadar, fiindcă Hristos a pătimit cu trupul, înarmaţi-vă şi voi cu gândul acesta: că cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul,
  2 Ca să nu mai trăiască timpul ce mai are de trăit în trup după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.
  3 Destul este că, în vremurile trecute, aţi făcut cu desăvârşire voia neamurilor, umblând în desfrânări, în pofte, în beţii, în ospeţe fără măsură, în petreceri cu vin mult şi în neiertate slujiri idoleşti.
  4 De aceea ei se miră că voi nu mai alergaţi cu ei în aceeaşi revărsare a desfrâului şi vă hulesc.”

  Oare se cade ca tu sa mustrii pe altii care se intorc la o revarsare de desfrau, la pocainta? Nu mai bine se cade sa te pocaiesti tu (cum spune si preotul la Biserica) chiar in sanul Bisericii Ordodoxe, adica sa ii iubesti pe frati, sa ii cinstesti, pe preoti, sa te supui prea slavitului Tata, Dumnezeu din care tu iti tragi obarsia, sa vorbesti pe toti de bine, sa faci bine la toata lumea, sa te lasi de orice pofte,vicii, betii si preacurivii., si sa traiesti pentru Dumnezeu si dupa exemplu pe care il vezi in Isus Hristos si in sfintii sai!? ore nu tu , fratele meu ortodox, ar trebui sa fii luimina din Lumina pentru toti ceilati credinciosi si necredincios? Oare nu ii drept sa fii o lumina pentru fratii tai din alte culte/secte crestine..si apoi pentru cei necredincios? Nu de la tine se asteapta toti ceilati sa-ti urmeze exemlu? Dar daca nu vei face asa cum vei putea tu beneficia de rasplatirea cea mare a Lui Dumnezeu, care va avea sa vina?
  Tu spui, e suficent sa fiu in Biserica Ortodoxa ca sa beneficiez de mantuire ! -(mantuirea ii colectiva)
  Fratele meu Ortodox, pentru mine nu-i suficient ca tu sa fii in bisrica Ortodoxa, rogu-te vreau sa-l vad, mai intai pe Hristos in tine si apoi probabil ca „gardurile” denominationale dintre noi vor cadea. Te rog, nu-ti schimba religia, dar schimba-ti atitudinea, si caracterul, schima-ti viata, arata-mi cum se traieste pentru un Dumnezeu Sfant si-ti voi urma exemplul, bun!
  Fie ca Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti Romani Ortodocsi, cu puterea de a lasa pacatele, desfraul si vorbirile de rau si sa traiasca pentru Dumnezeu in curatie de inima si ffinteinie, pentru ca Dumenzeu s-i poata indumnezei prin sfintenia Lui si pe ei, caci El este de 3 ori Sfant si Drept, spune Scriptura, dar si plin de indurare pentru noi si ne dar Har se ne intoarcem ca fiul cel risipitor la El. Frati mei Ortoocsi, ridicati-va! Scapati din cursele celui Viclean si va vom urma….
  De curand am participat la serviciile Oastea Domnului si pot sa spun ca m-am simt foarte bine la ceea ce voi numit „secta Ortodoxiei” Oamenii acestia sunt Binecuvantati, iubiti de Dumnezeu si cu totul speciali!.
  Hai-de fratele meu Ortodox, ridica-te in Biserica Ortodoxa, pocaieste-te , sfinteste-ti viata, ca vreau sa te urmez!!! Tu ai dreptul de intai nascut, inaintea lui Dumnezeu ca si Esau (Geneza 25:25) si cine-i de vina daca-ti vinzi dreptul de intai nascut imreuna minunatele binecuvantari ale lui Dumnezeu . Fii intaiul in nascut vrednicie, in pocainta, intr-o purtare evlavioasa, in ascultare, in sfinteinie si evlavie adevarata si Dumnezeu te va binecuvanta nespus de mult! Dumnezeu sa te ajute la aceasta !
  va rog sa imi scuzati gresleile, am scris in graba…

  1. Frate crestin ;te rog sa citesti mai cu atentie biblia si atunci vei sta tu singur pe picioaresi nu te vei mai clatina .Respecta ,,toate cele zece porunci in intregime ptr.ca daca incalci una te faci vinovat de toate si atunci Domnul care este bun si credincios te va binecuvinta si vei afla tu singur care este adevarata credinta …!!! Domnul sa te binecuvinteze

   1. preteniile rele strica obiceiurile bune ,cum ar putea oare intelege cineva cuvantul din scriptura 2 Cor 6 vers 16 17 18 care spun Cum se impaca Templul lui Dumnezeu cu idolii?Caci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu cum a zis Dumnezeu:EU voi locui si voi umbla in mijlocul lor ;EU voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu”.17 Deaceea iesiti din mijlocul lor si despartitiva de ei zice Domnul:nu va atingeti de ce este necurat si va voi primi .18 Eu va voi fi Tata si voi imi veti fi fii si fice zice Domnul Cel Atotputernic.”.Trebuie sa ascultam mai mult de TATAL nostru decat de preotii nostrii asa spunea sf apostol Petru mai marilor din Israel.

  2. Acest mesaj provocator si plin de dragoste dumnezeiasca era bine sa fie scris mai la vedere,nu sub un articol unde citesc mai putini oameni…

  3. Mesajul acesta plin de indemnuri izvorate din dragoste divina ati fi putut sa-l scrieti mai la vedere.
   La comentariile altor articole citeste mai putina lume.

  4. Nu te supara dar in loc sa scri atat de mult si fara rost mai bine te ai fi bucurat pt cineva care tocmai s a intors la Hristos

  5. Draga frate pocait!
   Multumim pentru grija pe care ne-o arati. Eu va respect pe toti, am fost si la intrunirile voastre, la concertele voastre si mi-au placut mult.
   Problema majora care ma face sa nu rezonez cu credinta voastra este hula impotriva Maicii Domnului si a Crucii. (de icoane nu mai vorbesc).
   Adica hula impotriva a doua arme redutabile in lupta cu ‘uciga-l toaca’.
   In rest… va iubesc si va apreciez eforturile.

 4. Domnul sa te binecuvinteze Adrian. De cand am asteptat sa faci pasul pocaintei cu adevara. Ma rog Domnului sa te tina pe calea lui pana la sfarsitul vietii!

 5. Mutu nu s-a pocait mai cititi si voi presa seculara. Astai o tentativa spre pocainta, dar el nu s-a pocait cu adevarat. Nu stiu exact, dar nici cu nevasta lui nu cred ca mai este. Asta n-i pocainta.

 6. Foarte bine pentru el,așa va avea o viață liniștită alături de familia lui ,și mă bucur ca acum suntem frați în Hristos.Bravo Adrian ai luat probabil cea mai buna decizie din viața ta te felicit.

 7. Interesant ca atunci cand era ortodox nu stia ca Hristos a murit si pentru pacatele sale, acum va primi o mai binemeritată,, Cină” decât însuși Cinstitul, Sfântul și de Viață dătătorul Trup și Sânge al Mantuitorului, Domnului și Dumnezeului nostru.

 8. Aveti dreptate ! Niciodata Mutu nu a fost Crestin Ortodox , daca era cu adevarat , nu si calca in picioare “Dreapta Credinta “ . Mai bine ii era sa urmeze viata desfranata pe care o ducea , Intr o zi de linistea , se spocedea si Bunul Dumnezeu ii erta … Acum Insa , nu mai egzista ertare !!! Nu te mai ruga , si numai citi biblia care nici ea nu este adevarata ,deja ti a da sufletul satanei …:Ai calcat un picioare ce a lasat Histos , celelalte religii inventate dupa Hristos , sunt minciuni ..

 9. Felicitari d.lui Mutu! In viata e bine sa faci ceea ce simti. Domnul sa te ajute in familia ta, sa fiti fericiti si sanatosi impreuna cu ingerasi vostri. O zi buna!

 10. Penibil personaj!da, am mai auzit si la alți!dupa ce si face de cap cat dorește, cică se păcălește lepadandu si credinta in care s a născut, dar n a practicat o.serios?😀

 11. Ce tot vorvesti acolo fara fricà de Dumnezeu? PE PAMÌNT DOAR O SINGURA BIBLIE ESTE.ADRIAN A ALES CALEA CEA BUNA ! GLORIE LUI ISUS !

 12. Vedeți că știrea este din 18 iulie 2014 și nu mai este de actualitate. Adi Mutu nu s-a pocăit niciodată, nu este un om credincios și dovada este că a divorțat de soția sa credincioasă (Consuelo) și s-a reînsurat cu o altă femeie. Deci nu mai vorbiți prostii și nu mai induceți oamenii în eroare!

  1. Din moment ce ați văzut clar că este știre din 2014. comentariul dvs. tendențios nu e valabil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: