Acasă » Adevarul: Religia penticostala – Regulile dupa care se ghideaza membrii comunitatii

Adevarul: Religia penticostala – Regulile dupa care se ghideaza membrii comunitatii

penticostaliReligia penticostala este o religie neoprotestanta care pune accentul pe relatia nemijlocita dintre om si Dumnezeu, prin botezul cu Duhul Sfant. Biserica Penticostala are un set de reguli pe care-l urmeaza de peste un secol.

1. Penticostalii cred ca Biblia este singura norma in viata de credinta.

2. Copiii penticostalilor, ca si ceilalti oameni, nu pot fi botezati pana ce nu ajung sa se convinga singuri ca Isus este Mantuitorul lor personal.

3. Penticostalii cred in vindecarile divine (supranaturale). Bolnavii sunt unsi cu untdelemn intr-un ritual de vindecare.

4. Penticostalii oficiază Cina Domnului cu paine nedospită (azima) si rodul vitei, nefermentat. De asemenea, ei practica gestul umilintei, simbolizat de ritualul spalarii picioarelor.

Religia penticostala. Reguli de baza

5. Penticostalii cred in darul limbilor. Prin aceasta se intelege vorbirea supranaturala prin care adeptul pocait, inzestrat cu acest dar, vorbeste intr-o limba pe care nu o cunoaste.

6. Biserica Penticostala poate primi membri de proba, pentru un anumit timp. In acest timp, candidatul este cercetat asupra starii lui sufletesti si, dupa ce a pus capat pacatelor sale si a dat dovada ca el cunoaste toate principiile Bisericii, poate fi botezat in apa si primit ca membru.

7. Biserica Penticostala are dreptul sa-i excluda pe acei membri care, dupa ce au fost indemnati de mai multe ori la pocainta pentru abaterile lor, staruiesc mai departe in savarsirea pacatului. Prin excludere ei pierd dreptul de membru.

8. Biserica Penticostala nu permite ca un credincios sa se casatoreasca cu o necredincioasa sau invers. Divortul este ingaduit numai in cazul de adulter dovedit.

9. Concubinajul si avortul nu sunt ingaduite.

10. Penticostalii serbeaza ca zi de odihna ziua de duminica.

Reguli in religia penticostala: modestie si simplitate

11. Penticostalii sunt obligati sa ajute cu darurile lor orice lucrare la care sunt chemati si mai ales sa participe regulat la strangerile care au loc in fiecare duminica in toate Bisericile.

12. Penticostalii trebuie sa urmareasca in imbracamintea lor modestia si simplitatea. Acestia nu trebuie sa se potriveasca principiilor lumii, nici sa iubeasca deprinderile lumesti, care intotdeauna inclina spre pacat. Prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu, mai cred penticostalii.

13. Penticostalii cred ca dupa moarte sufletul care se desparte de trup ramane in stare de constienta. Sufletele credinciosilor se muta intr-o stare de odihna, pace si fericire constienta, pe cand sufletele necredinciosilor se duc intr-un loc de chinuri, toti asteptand judecata din urma si invierea universala.

14. Penticostalii folosesc traducerea Cornilescu a Bibliei.

15. Penticostalii cred in loialitatea fata de tara si fata de autoritatile statului.

16. Penticostalii se opun oricaror discriminari de rasa, nationalitate sau convingere religioasa.

Biserica penticostala are o casa proprie de pensii

17. Bisericile penticostale sunt conduse de pastori, ajutati in misiunea lor de Comitetul bisericesc.

18. Biserica Penticostala are o Casa de Pensii si Ajutoare care se organizeaza potrivit regulamentului propriu de organizare si functionare si conform normelor legale in vigoare referitoare la sistemul de pensii si asigurari sociale.

Citeste mai mult: adevarul.ro

3 comentarii la „Adevarul: Religia penticostala – Regulile dupa care se ghideaza membrii comunitatii”

 1. „In noaptea in care a fost vindut,Domnul Isus a luat o paine si a spus luati ,mincati,acesta este trupul meu care se fringe pt.voi”in amintirea iesirii poporului Israel din Egipt,s-au mincat azimi cu verdeturi amare….cam asa este scris,acum….fiecare dupa cum intelege…..dar daca merg la magazin si cer azima,o sa primesc o turta,iar daca voi cere o paine,desigur voi primi o paine.

 2. In noaptea in care a fost vindut Domnul Isus a luat o paine,in amintirea iesirii poporului Israel din egipt au mincat azimi cu verdeturi amare.

  1. Nu painea sau mustul sunt importante …pt.ca ele sunt niste simboluri …ci viata celui care practica aceasta cina …. Care are rolul de a ne aminti ca am murit fata de pacat si traim pt.Hristos….1 Corinteni11 26. Pentru ca, ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El.

   27. De aceea, oricine mananca painea aceasta sau bea paharul Domnului in chip nevrednic, va fi vinovat de trupul si sangele Domnului.

   28. Fiecare sa se cerceteze, dar, pe sine insusi, si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta.

   29. Caci cine mananca si bea isi mananca si bea osanda lui insusi, daca nu deosebeste trupul Domnului.

   30. Din pricina aceasta sunt intre voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm.

   31. Daca ne-am judeca singuri, n-am fi judecati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.