Adevarul: Regulile religiei baptiste – cultul icoanelor si venerarea moastelor sunt interzise

Adevarul: Regulile religiei baptiste – cultul icoanelor si venerarea moastelor sunt interzise

baptistiReligia baptista este o religie neoprotestanta care pune accent pe autoritatea Bibliei ca singura sursa a Cuvantului lui Dumnezeu. Prezentam cateva reguli din religia baptista, dar si convingeri dupa care se ghideaza baptistii.

1. Baptismul pune accent pe botezul adultilor, intrucat acesta este realizat numai persoanelor care au avut o marturisire de credinta. Se considera ca parintii nu pot lua decizia pentru mantuire in locul copilului. Botezul se realizeaza prin scufundarea completa dupa marturisirea credintei in Iisus ca mantuitor si domn.

2. Baptistii considera ca Biblia este singura autoritate si singura sursa a Cuvantului Lui Dumnezeu. Orice opinii care nu sunt sustinute de referinte biblice sunt considerate niste devieri rezultate din obiceiurile omenesti. Este motivul pentru care baptistii nu accepta, intre altele, venerarea Fecioarei Maria, intrucat in Biblie nu s-ar afla nici un pasaj care sa indemne la acest lucru.

3. Conform religiei baptiste, mantuirea nu se obtine prin fapte bune, ci numai prin credinta, faptele bune fiind doar o consecinta a acesteia.

4. Religia baptista se bazeaza pe autonomia bisericii. Bisericile baptiste nu sunt supuse vreunei autoritati centrale de guvernamant, ceea ce duce la o diversitate a credintelor de la o biserica la alta.

5. Baptistii cred ca fiecare crestin are acces direct la Dumnezeu si la adevarurile continute in Biblie, fara a avea nevoie de mijlocirea unei aristocratii sau ierarhii de preoti. Fiecare crestin este responsabil pentru intelegerea Bibliei si aplicarea ei in practica.

6. Duminica este Ziua Domnului, considerata si ziua de adunare. Nu exista sarbatori inchinate sfintilor. Baptistii resping moastele, cultul icoanelor si cultul sfintilor.

Religia baptista, reguli: Fara petreceri cu muzica si dans

7. Baptistii dezaproba cartile de rugaciuni, considerand ca rugaciunea este starea de legatură intima a omului cu Dumnezeu si nimeni nu trebuie sa invete rugaciuni pe de rost.

8. Baptistii dezaproba rugaciunile pentru morti, considerand ca acestea nu au nici o valoare.

9. Bisericile baptiste sunt conduse de pastori, a caror principala misiune este aceea de a predica. Pastorii sunt incurajati sa-si gaseasca si alte locuri de munca pentru a-si suplimenta veniturile.

10. Baptistii cred in libertatea individuala a sufletului, ceea ce inseamna ca fiecare persoana are libertatea de a alege ceea ce ii dicteaza constiinta si este responsabil numai in fata lui Dumnezeu.

11. Biserica Baptista nu permite ca un credincios sa se casatoreasca cu o necredincioasa sau invers. Divortul este ingaduit numai in cazul de adulter dovedit.

12. Baptistii dezaproba avortul si concubinajul.

13. Baptistii considera ca, prin Cuvantul Sau, Dumnezeu indeamna la supunerea fata de autoritatile statului.

14. Baptistii dezaproba petrecerile cu muzica si dans, considerand ca dansul duce la miscari si gesturi indecente.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Afirmativ.com

Afirmativ.com

2 thoughts on “Adevarul: Regulile religiei baptiste – cultul icoanelor si venerarea moastelor sunt interzise

  1. Domnilor, înainte de a scrie, documentaţi-vă:
    baptismul NU ESTE RELIGIE ci doar o credinţă în cadrul RELIGIEI CREŞTINE!!!

    Aceste reguli se găsesc în proporţie de 90% şi la penticostali… şi atunci mă întreb… dece atâtea secte şi sectuţe cu aceleaşi reguli?
    Dezaprobând rugăciunile pentru morţi, nici nu vă îngrijiţi mormintele părinţilor şi nici nu recunoaşteţi pomenirea Eroilor.
    Punctul 10 combate punctul 11 … doar dacă vreţi să vedeţi acest lucru.

  2. Bunaziu eu sunt crestina de 20 de ani stau antr-o camera de 14mp. Cu doii copii bolnava si eu si sotu muncim din greu dar nimeni nu ma sprijinit cu o locuinta oare cati sunt si respecta bibilia de a ajuta pe aproapele lui toti care au venit au zis roagate.eu ma rog de atatatimp si alti se limba an tari straini si pe cel de langa el nu al antreaba ai cadura iarna cum te descurci donu sa ai ba mila nu respecta nimeni biblia ei asi fac comori pe pamant si saraci sunt gunoie ptr ei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: