A recunoscut aventura cu o femeie din biserica, apoi s-a sinucis. Povestea tragica a pastorului Seth Oiler

A recunoscut aventura cu o femeie din biserica, apoi s-a sinucis. Povestea tragica a pastorului Seth Oiler

pastor oiler

Un pastor s-a sinucis in propria casa, dupa ce a recunoscut ca a fost implicat intr-o relatie adultera.

Seth Oiler, in varsta de 42 de ani, a fost pastor al bisericii First United Methodist din Newark, Ohio.
Dupa ce a marturisit aventura pe care a avut-o cu o femeie din biserica, Oiler a solicitat comitetului sa-l suspende din functia de pastor al bisericii pentru a urma o consiliere psihologica impreuna cu sotia lui.

Membrii bisericii au inteles situatia si au fost de acord cu solicitarile pastorului. I-au oferit sprijinul lor pentru a-l ajuta sa treaca peste situatia creata, i s-a permis sa locuiasca in continuare in casa parohiala si chiar au fost de acord sa i se plateasca salariul pe toata durata reabilitarii lui.

De aceea, toti au fost surprinsi de vestea sinuciderii sale. „Avem inima franta si suntem foarte uimiti”, a declarat Lisa Streight, director de comunicare pentru Conferinta de Vest Ohio.

„Foarte multi oameni sunt tristi pentru ceea ce s-a intamplat, mai ales sotia si copiii sai. El a servit biserica timp de mai multi ani si avea multi colegi si prieteni. E foarte trist ce s-a intamplat”, au declarat parintii lui, Jim si Maggie Oiler.

Ei au spus ca sunt foarte mandri de fiul lor si a multumit celor care l-au sprijinit de-a lungul vietii sale.
„Seth a iubit viata foarte mult. Avea un zambet frumos si un caracter bland ca al tatalui sau. Suntem atat de mandri de fiul nostru. Seth, odihneste-te in pace”, a spus mama lui.

Sursa: Acontecercristiano

Afirmativ.com

Afirmativ.com

2 thoughts on “A recunoscut aventura cu o femeie din biserica, apoi s-a sinucis. Povestea tragica a pastorului Seth Oiler

  1. O veste foarte tristă.

    Iată un extras dintr-un material care prezintă date despre sinuciderea multor pastori, unii dintre ei, oameni dedicați lui Dumnezeu:

    Ce este cu valul neașteptat de pastori care se sinucid? Sinuciderea nu este o problemă nouă printre clerici, dar trei sinucideri cunoscute în mai puțin de două luni cer o examinare mai atentă a chestiunii.

    Nu lipsesc statistici despre pastori și depresie, epuizare, moarte, salariu mic, spiritualitate, relații și longevitate – și niciuna dintre ele nu este bună. Conform Institutului Schaffer, 70 de procente dintre pastori se luptă constant cu depresia, iar 71 de procente sunt epuizați. În același timp, 72 de procente dintre pastori spun că studiază Biblia numai când își pregătesc predicile, 80 de procente cred că misiunea pastorală le-a afectat negativ familiile, iar 70 de procente spun că nu au un prieten apropiat. Drept rezultat, același studiu raportează că „80 de procente dintre absolvenții de seminar și școli biblice vor părăsi slujirea în cinci ani.”

    Doamne, ne rugăm pentru toți pastorii care nu primesc suportul de care au nevoie pentru a face față celor mai grele momente din viața lor!

  2. Mulți pastori s-au sinucis, majoritatea din cauza păcatului sexual. Totuși, sunt și pastori care au fost cunoscuți ca oameni dedicați lui Dumnezeu și a căror sinucidere nu are cauze cunoscute.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: