A indurat batai si insulte

A indurat batai si insulte. Orice femeie care se naste intr-o familie musulmana trebuie sa urmeze aceasta credinta intreaga viata. Gulzhan, o femeie musulmana, acum o credincioasa in Hristos a incalcat aceasta cutuma.

Ea L-a intalnit pe Isus intr-un vis. Dupa aceasta miraculoasa intalnire Gulzhan s-a decis sa-I predea inima lui Isus si sa-L accepte ca Domn si Mantuitor al vietii ei.

Aceasta decizie „tradatoare” s-a raspandit rapid in satul in care locuieste femeia si unde credinta islamica este profund inradacinata in mintile oamenilor.

Gulzhan s-a confruntat cu persecutie satenilor. Acestia veneau la casa ei si ii explicau ca noua ei credinta este un lucru „rau” si ca este „ridicol” sa creada in Isus Hristos. Gulzhan s-a hotarat sa nu mai iasa afara din casa pentru a evita persecutia din partea comunitatii, relateaza Gospel Herald.

Cu toate acestea, persecutia nu a incetat. Elemes, sotul lui Gulzhan nu a fost de acord cu noua ei credinta. Ii era rusine de aceasta credinta si de sotia lui care se convertise. A inceput sa fie violent cu Gulzhan.

Ori de cate ori sotul ei o vedea citind Biblia, o trantea la pamant si o lovea in timp ce blestema si spunea cuvinte jignitoare la adresa lui Isus Hristos. Femeia care citea Biblia in fiecare zi, a inceput sa faca acest lucru in secret, pentru a scapa de bataia sotului.

Chiar daca Gulzhan se confrunta cu persecutia din partea sotului sau, ea nu a dorit sa se desparta de el. Citise in Sfanta Scriptura ca trebuie sa aiba rabdare si dragoste in inima ei in vremuri de necaz. Ori de cate ori se simtea singura sau cu probleme, ea se ruga la Dumnezeu sa-i atinga inima lui Elemes.

A indurat batai si insulte

Intr-o zi cand Gulzhan citea din Cuvantul lui Dumnezeu, sotul ei a dat-o afara din casa, desi afara era zapada. Nu i-a dat nici pantofi si nici haine sotiei sale. In ciuda acestui fapt, in interiorul sufletul ei L-a laudat pe Domnul.

Dumnezeu mi-a umplut inima cu Duhul si bucuria Lui”, a spus Gulzhan. „Pur si simplu am inceput sa cant, sa nu simt frigul si sa uit ca nu am un loc unde sa stau.” In cele din urma, Elemes i-a permis sa se intoarca acasa, dar tot se confrunta cu batai din partea sotului ei.

Gulzhan a fost puternica, a citit Biblia in fiecare zi si s-a rugat lui Dumnezeu sa o intareasca si mai mult.

Dupa aproximativ un an, intr-o noapte, Elemes s-a trezit panicat. Nu se mai putea misca. A inceput sa tipe in timp ce paralizia i-a cuprins intregul trup. Elemes statea paralizat in pat, si dupa cateva zile, Dumnezeu a inceput sa-i umple inima cu o teama sfanta.

Intr-o noapte, Dumnezeu i-a aparut in vis lui Elemes si i-a spus ca paralizia este rezultatul insultelor pe care i le-a adus lui Isus si sotiei sale.

In decurs de o saptamana, Elemes s-a pocait, s-a smerit in fata lui Dumnezeu si i-a cerut sotiei sale iertare pentru tot ce i-a facut. Dupa aceea, el a intrebat-o pe Gulzhan daca ar putea sa se roage pentru el impreuna cu alti credinciosi.

Procesul de vindecare nu a fost instantaneu. Dumnezeu a vindecat treptat trupul lui incepand cu partea superioara, coborand spre picioare.

Zi dupa zi, el a simțit dragostea lui Dumnezeu pentru el. Cand si-a revenit complet Elemes a devenit cel mai puternic aliat al sotiei sale in raspandirea Cuvantului lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.