amish3n-3-web

Amish reprezinta o comunitate religioasa crestina, caracterizata mai ales prin modul de trai simplu si traditional si excluderea din viata lor a oricarui obicei, utilitati si mod de viata modern. La ora actuala in lume exista circa 300.000 de membri apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in localitati din SUA si Canada.

 

Ei cred in Noul Testament, in forma sa strict literara si duc o viata izolata de lumea moderna. Vesmintele lor sunt identice cu tinutele oamenilor din secolele XVII si XVIII, iar valorile de capatai sunt pacifismul și traiul simplu.
In Biblie se spune ca credinta poate munta muntii din loc, iar un grup de barbati amish, au fost surprinsi intr-un videoclip facut cu telefonul mobil cum au ridicat o casa si au deplasat-o literalmente din loc, relateaza NY Daily News.

Deoarece stilul lor de viata nu le permite sa utilizeze tehnologia moderna, iar folosirea utilajelor mecanice le este interzisa, ei au folosit forta proprie de munca pentru a transporta casa.
Videoclipul se crede ca a fost filmat in Pennsylvania, SUA si surprinde un grup de circa 80 de amish care se afla in interiorul constructiei, fiind coordonati de cativa barbati care stau alaturi de ei in afara casei si le furnizeaza informatiile necesare pentru a muta casa.

Se crede ca videoclipul care dureaza aproape sase minute a fost filmat in localitatea Spartansburg din Pennsylvania si a fost incarcat online in urma cu cateva zile, fiind accesat de un numar mare de vizitatori.

Mai citeste si:

Un politist a facut un gest emotionant : s-a rugat pe strada pentru un cersetor

Miracolul credintei: Musulman care s-a convertit la crestinism dupa iesirea din coma

Vrajmasul amageste oamenii dandu-se drept Isus (video)