50 de vieti schimbate prin educatie

Iuliana Ciolacu, eleva in clasa a V-a, din localitatea Parava, judetul Bacau, este o fetita harnica si linistita. Ea este in grija tatalui, dupa ce mama a parasit familia acum patru ani, plecand in afara tarii. Sursele de venit sunt alocatia si banii obtinuti de tatal care munceste ca zilier. Locuiesc intr-o casa modesta, neavand curent electric de mai bine de 2 ani, din cauza datoriilor acumulate. Situatia financiara dificila a pus amprenta si asupra rezultatelor scolare ale Iulianei, aflandu-se intr-un risc major de abandon scolar.

Iuliana este unul dintre cei 50 de copii din proiectul ADRA ”Vreau la scoala si-n 2016!” care beneficiaza lunar de pachetele de alimente si produse de igiena. Acum, dupa includerea in proiect, se simte motivata, rezultatele scolare au crescut simtitor, nu mai are absente la scoala si se bucura descoperind noi aptitudini, prin joc, in cadrul activitatilor socio – recreative.

Prin proiectul ”Vreau la scoala si-n 2016!”, ADRA Romania si-a propus prevenirea abandonului scolar pentru 50 de copii aflati in situatie de risc, prin sprijin material, prin consiliere parentala, cu scopul corectarii atitudinii parintilor vizavi de educatia institutionala. Periodic, copiii beneficiari ai proiectului au parte de ajutor la teme si activitati socio – recreative, desfasurate cu ajutorul voluntarilor, in cadrul carora, prin joc, isi dezvolta creativitatea si isi descopera noi abilitati.

„Acest proiect educational este fara indoiala bine inchegat, cu rezultate si impact pe termen lung, ajungand pe lista castigatorilor granturilor Raiffeisen Comunitati de patru ori in cei sase ani de cand derulam acest program de finantare comunitara. Sustinem proiectele cu componenta socio-educationala pentru ca tinerii de azi reprezinta viitorul tarii, la care ne dorim sa contribuim” a spus Alice Papa, coordonator Program de granturi “Raiffeisen Comunitati”.

„ADRA Romania ofera sprijin in procesul educational copiilor si o noua perspectiva asupra viitorului, prin consiliere si interactiune cu voluntarii. Conditiile de trai ale multora dintre acesti copii sunt impresionate, iar dorinta lor de a depasi situatia actuala prin educatie ne-a convins de necesitatea acestui proiect, fiind nu doar umanitar, ci si unul care stimuleaza interesul pentru invatatura. La nivel national, 460 de copii sunt sprijiniti prin proiecte ADRA de educatie, iar 50 dintre acesti copii sunt sustinuti de Raiffeisen Bank prin programul de granturi „Raiffeisen Comunitati”. Impreuna putem sa cream un viitor mai bun prin acordarea unei sanse la educatie” a declarat Valentina Sturzu Cozorici, Manager Proiect ADRA Romania.

In prezent, proiectul ADRA ”Vreau la scoala si-n 2016!” este in derulare pana in luna iunie 2017 si se adreseaza copiilor din clasele primare si gimnaziale, acestia primind pachete cu alimente de baza, produse de igiena si rechizite, dar si consiliere si sprijin scolar din partea ADRA Romania si a colaboratorilor.

”Vreau la scoala si-n 2016!” a fost unul dintre cele 10 proiecte castigatoare a unei finantari de 45.000 lei in cadrul programului de granturi „Raiffeisen Comunitati” de anul trecut. Programul este derulat de Raiffeisen Bank pe www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi si reprezinta un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.