Acasă » Drama intr-o tara africana: prabusirea unei biserici omoara 44 enoriasi

Drama intr-o tara africana: prabusirea unei biserici omoara 44 enoriasi

140914125631-nigeria-church-collapse-story-topCel putin 44 de oameni au murit zdrobiti, dupa ce casa de oaspeti a bisericii unui faimos predicator nigerian s-a prabusit in Lagos, capitala tarii.

Pe langa cei ucisi, s-au inregistrat si cel putin 130 de raniti salvati din ruinele complexului „Sinagoga”, care apartine cultului Biserica Tuturor Natiunilor, condus de teleevanghelistul T.B.Joshua „Profetul”, scrie CNN.

Cifra ar putea sa creasca, pentru ca operatiunile de salvare se desfasoara in continuare si se crede ca multi oameni sunt inca prinsi sub moloz.

Cladirea, care avea doua etaje, s-a prabusit vineri, in momentul in care se executau lucrari de adaugare a inca trei etaje. Operatiunea de salvare a fost intarziata de refuzul enoriasilor bisericii de a permite salvatorilor sa ajunga la cladire.

„Membrii bisericii au fost foarte agresivi si au incercat sa atace echipele de salvare”, a declarat Ibrahim Farinloye, purtator de cuvant al Agentiei pentru Situatii de Urgenta din Nigeria.

Evanghelistul Joshua a spus presei nigeriene ca de vina pentru prabusirea cladirii ar putea fi un avion care a facut cateva cercuri in jurul cladirii.

Joshua, supranumit „Profetul” pentru puterea pe care pretinde ca o are de a vindeca bolnavi si pentru profetiile sale, are foarte multi sustinatori in Nigeria si in toata lumea. Biserica sa atrage mii de adepti care vin la predicile sale in fiecare saptamana, predici care sunt televizate si la postul TV al lui Joshua.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.