4 Biserici Adventiste de Ziua a Saptea , distruse in urma inundatiilor fara precedent din Bosnia, Croatia si Serbia

inundatiiPatru Biserici Adventiste de Ziua a 7-a si casele a 20 de familii adventiste au fost distruse in urma inundatiilor fara precedent care au devastat Bosnia, Croatia si Serbia.

In urma acestei situatii dificile, diaspora si numerosi aventisti din aceste tari si-au adus contributia prin sustinerea financiara a eforturilor de ajutorare a sinistratilor. BBC a anuntat ca au fost cele mai grave inundatii din ultimii 120 de ani de cand sunt pastrate evidentele statistice, facand cel putin 40 de victime si stramutand sute de mii de oameni din regiunile afectate.

Oficialii bosniaci au declarat ca mai mult de 25 la suta din populatia tarii a ramas fara apa potabila. Inundatiile au distrus cladirile Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a in Paracin si Svilajnac din Serbia si Trnjaci si Doboj din Bosnia, a declarat Igor Bosnic, Director de Comunicare la Uniunea de Conferinte din Europa de Sud-Est, cu sediul la Belgrad, in Serbia.

In Doboj instructorul biblic Josef Tasi si sotia sa Marina au asteptat 8 ore pe acoperisul casei lor pana au fost salvati cu barca. Apele dezlantuite le-a luat toata averea.

In Sabac, 20 de studenti si profesori de la Seminarul Teologic din Belgrad s-au alaturat unui grup de 6.000 de voluntari pentru a construi un dig de saci de nisip de-a lungul raului Sava, a declarat Dragan Grujicic, decanul seminarului. Echipa a construit un zid de 23 km intr-o singura noapte.

Tinerii din bisericile din Belgrad s-au alaturat, de asemenea, voluntarilor pentru a ajuta la umplerea sacilor cu nisip si pentru a distribui alimente.

Pastorul Miroslav Gagic a anuntat ca membrii bisericii din Sremska Mitrovica au avut sambata un serviciu divin de inchinare si rugaciune scurt, dupa care barbatii au lucrat la consolidarea malurilor raului Sava. Femeile s-au implicat si ele, distribuind hrana si apa pentru voluntari.

ADRA Serbia si ADRA Croatia au initiat colectarea de alimente, apa potabila si haine pentru persoanele care au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele. „Avem datoria de a ajuta oamenii in vremuri dificile. Noi nu trebuie sa-i uitam nici chiar dupa ce apele se vor retrage”, a declarat Zlatko Musija, presedintele Uniunii Adriatice a Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, care include Croatia.

Djordje Trajkovski, presedintele Uniunii Conferintei Europene de Sud-Est, care include Serbia si Bosnia, a multumit diasporei din bisericile AZS din Stuttgart, Germania si Chicago – Statele Unite, pentru ajutorul trimis.

El a multumit, de asemenea, diasporei din bisericile AZS din Australia, dar si din alte tari care s-au oferit sa sprijine oamenii afectati de calamitate.

„Sunt profund recunoscator tuturor oamenilor de buna credinta care ne-au ajutat in aceasta situatie dificila. Ne vom asigura ca toate bunurile si banii vor ajunge la oamenii care au pierdut toata averea lor”, a spus Trajkovski.

Sursa: Newsadventist.org

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.