Miliardar filipinez: “Numai Iisus mi-a putut schimba viata pacatoasa pe care o aveam”

Miliardar filipinez: “Numai Iisus mi-a putut schimba viata pacatoasa pe care o aveam”


Unul dintre cei mai bogati oameni din Filipine a marturisit in timpul unei transmisiuni live a bisericii, cum a parasit modul sau de viata pacatos, pentru a-l urma pe Iisus.

Miliardarul Henry Sy Jr. in varsta de 67 de ani, si-a impartasit marturia despre convertirea la crestinism in timpul unei transmisii live a bisericii Christ’s Commission Fellowship din Filipine.

Henry Sy Jr. este co-vicepresedinte al SM Investments, un mare conglomerat fondat de regretatul sau tata, care a fost considerat cel mai bogat om din Filipine timp de 11 ani la rand. In 2018, Forbes l-a clasat pe locul 52 pe lista miliardarilor lumii.

Intr-un videoclip de patru minute, Sy a spus ca lumea afacerilor l-a dus catre o viata de pacat, dar ca pandemia Covid-19, l-a facut sa reflecteze asupra unor probleme existentiale si l-a apropiat de Dumnezeu.

“Am fost educat de la o varsta frageda sa castig bani pentru a fi cel mai bun in afaceri”, a spus Sy.

“In timp, afacerea noastra de familie a crescut din ce in ce mai mult pana a devenit cea mai prolifica din Filipine. Odata cu acest succes, au aparut viciile si stilul de viata pacatos, pe care le consideram normale la o persoana ca mine.”

“Nici macar nu ma gandeam la iad sau la ziua judecatii, pentru ca nu am facut crime si nu am comis “pacate grave. Am crezut ca sunt o persoana buna, Dumnezeu ma va intelege si imi va permite sa intru in Imparatia Sa”, a spus el.

Cu toate acestea, un verset biblic l-a facut pe miliardar sa-si dea seama ca averea sa de 2,2 miliarde de dolari nu-l va putea salva, ci doar Dumnezeu o va face.

Versetul care l-a facut sa reflecteze pe miliardar, este in Marcu 8:36, unde se spune: “Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?”

“Numai Iisus mi-a putut schimba viata pacatoasa pe care o aveam. Prin studii biblice saptamanale, am aflat ca nu pot sa-mi salvez sufletul DECAT prin harul lui Dumnezeu.”

Miliardarul s-a pocait si-a schimbat modul de viata si s-a predat lui Hristos. El si-a indreptat familia intr-o relatie mai profunda cu Dumnezeu si acum ii incurajeaza pe altii sa mearga catre Iisus.

“Mi-am dat seama ca stilul meu de viata pacatos poate fi iertat si vindecat doar de Hristos, Mantuitorul care a preluat prin moartea Sa toate pacatele lumii. Dumnezeu m-a ajutat sa inteleg, sa ma pocaiesc si sa accept pretiosul Sau dar, predandu-mi viata lui Iisus”, a incheiat Sy.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.