Pastori sau impostori? Dumnezeu dat la o parte, pentru o putere efemera

Pastori sau impostori? Dumnezeu dat la o parte, pentru o putere efemera

Pastori sau impostori? Dumnezeu dat la o parte, pentru o putere efemera.

Pastorul unei megabiserici, care candideaza pentru Senatul Statelor Unite, a declarat intr-un interviu ca „legalizarea avortului este in concordanta cu crestinismul” si ca va „lupta” pentru a se asigura ca acesta sa ramana legal.

Raphael Warnock, pastorul principal al Bisericii Baptiste Ebenezer din Atlanta, Georgia si candidat democrat pentru Senatul SUA la alegerile din noiembrie, a facut comentariile intr-un interviu cu Tim Bryant.

Reporterul l-a intrebat pe Warnock cum se impaca „rolul sau de pastor, conducator al unei megabiserici si om al lui Dumnezeu, cu candidatura din partea Partidului Democrat care este pro-avort.

„Cred ca asistenta medicala este un drept al omului”, a spus Warnock, (care indeplineste functia de pastor principal al bisericii din 2005).

„Si mai cred ca natiunea cea mai bogata din lume poate oferi cetatenilor sai, o justitie reproductiva. Pentru mine acest lucru este in concordanta cu angajamentul meu.”

„Cred fara echivoc ca o femeie are dreptul sa aleaga, iar aceasta decizie este doar a ei iar guvernul nu trebuie sa se implice. Eu ma voi bate pentru asta in Senatul Statelor Unite. Totodata, voi continua sa lupt pentru ca femeile sa poata primi tipul de servicii de care au nevoie pentru a avea o sarcina sanatoasa si bebelusi sanatosi. Avem o rata a mortalitatii infantile ridicata in aceasta tara care e cea mai bogata din lume.”

Referindu-se la cariera sa de pastor intr-o megabiserica, Warnock a spus: Acest lucru este in concordanta cu punctul meu de vedere ca pastor. Si voi lupta pentru asta.”

Crezi ca este in concordanta cu parerea lui Dumnezeu?

Interlocutorul sau a intrebat: „Crezi ca este in concordanta cu parerea lui Dumnezeu? Dumnezeu sustine milioanele de avorturi pe care le-am avut in aceasta tara de cand a fost aprobata legea Roe v. Wade?”

Warnock a raspuns: „Cred ca guvernarea umana si libertatea sunt in concordanta cu parerile mele de pastor”.

Megabiserica Baptista Ebenezer are peste 6.000 de membri si este afiliat la Conventia Baptista Nationala Progresista.

Foto: twitter.com/ReverendWarnock

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.