SUA: Din ce in ce mai putini pastori indraznesc sa predice impotriva pacatului

SUA: Din ce in ce mai putini pastori indraznesc sa predice impotriva pacatului

Potrivit statisticilor actuale, in America exista aproximativ 364.000 de biserici. 264.000 adica 72% dintre ele sunt liberale, ceea ce inseamna ca nu le pasa cu adevarat de Biblie.

Conform sondajelor efectuate, undeva intre 6.000 si 15.000 de biserici au de facto o viziune biblica asupra lumii, de buna credinta, adica vad si traiesc viata prin lentila Scripturii.

Va puteti inchipui acest lucru? Aproape 72% din biserici nu privesc Biblia ca fiind sursa care sa le dea directia si autoritatea… Nu este de mirare ca fundatia fiind subreda, America este in stare de colaps.

Pastorii “indrazneti” lipsesc aproape cu desavarsire. Este mult mai usor “sa joci un rol in biserica” care sa faca pe toata lumea sa se simta bine. Biserica – asa cum o stim acum – nu va mai functiona la fel in viitor.

In curand bisericile vor fi obligate sa angajeze si sa accepte in comunitate pe cei care practica homosexualitatea Pe de alta parte, nu li se va permite sa vorbeasca impotriva acestei practici pacatoase.

Acest articol nu este, in sine, o mustrare, ci o pledoarie cu lacrimi pentru intoarcerea la Dumnezeu. Sangele copiilor nenascuti si efectele legislatiei nelegiuite nu sunt doar pe mana legiuitorilor, judecatorilor si a conducatorilor, ci si pe mainile predicatorilor care capituleaza.

Societatea poate ignora uciderea a milioane de bebelusi in pantece, poate sa batjocoreasca politia, sa asiste impasibila la redefinirea casatoriei si inmultirea perversiunilor de orice natura, dar pastorii nu au voie si nu trebuie sa-si tina gura pe aceste probleme.

Pastorii trebuie sa fie “veghetorii” (paznicii) bisericii. In cazul unei biserici adormite, ei trebuie s sune alarma si sa strige pentru a o trezi, nu sa predice glume pentru a starni rasul si a capta bunavointa enoriasilor.

Profetul Isaia, vorbeste despre paznicii lenesi, spune ca sunt orbi si ignoranti si ca sunt toti niste caini muti care nu pot latra (ridica vocea pentru a avertiza).

“Toti pazitorii lui sunt orbi, fara pricepere; toti sunt niste caini muti, care nu pot sa latre; aiureaza, stau tolaniti si le place sa doarma. Totusi sunt niste caini lacomi, care nu se mai satura. Sunt niste pastori care nu pot pricepe nimic; toti isi vad de calea lor, fiecare umbla dupa folosul lui, fara abatere. (Isaia 56:10-11)

La prima vedere, s-ar putea crede ca aceasta formulare este prea dura, dar va asigur ca nu este asa. A te indeparta de rostirea adevarului in dragoste este o ofensa grava impotriva lui Dumnezeu.

Un pastor, daca nu este autentic, nu are ce cauta in biserica; Dumnezeu il cheama sa spuna adevarul, chiar si pe subiecte dure. Pastrarea tacerii asupra pacatului este razvratire impotriva chemarii lui Dumnezeu. Daca predicile pastorului nu zguduie enoriasii din cand in cand, atunci trebuie pusa la indoiala chemarea acestora.

In mod ironic, cu cat un pastor se apropie mai mult de Hristos prin rugaciune si inchinare, cu atat devin mai indraznet. Dar cand este preocupat mai mult de opiniile lumii, cu atat devin mai putin indrazneti. Prea multi pastori se alatura slujirii nu pentru a lupta cu intunericul, ci pentru a semna un armistitiu cu lumea.

Exista si situatii in care pastorul este ferm si lupta pentru aflarea adevarului. Atunci el este batjocorit si dispretuit, sau pur si simplu oamenii parasesc acea biserica in cautarea unui pastor mai “iubitor”. Dar aceasta persecutie impotriva pastorilor “indrazneti” poate fi potrivit Scripturii, un ecuson onorabil, atata timp cat indrazneala lor este un rod al Duhului si nu rodul unei inimi arogante: “Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor este Imparatia cerurilor!” (Mat. 5:10)

Lumea este la final. Este posibil sa nu acceptati, dar asta este adevarul. Acesta poate fi ultima avertizare a lui Dumnezeu pentru intreaga societate. Poate fi salvata lumea?

Cand de la amvon se tace, tot raul este liber, pentru ca nu exista confruntare sau convingere asupra pacatului. Dar noi toti suntem chemati sa luptam cu armele spirituale ale rugaciunii si inchinarii, sa stam puternici si sa expunem lucrarile nefructuoase ale pacatului.

Sa nu se spuna despre noi astazi: “Si a aparut o alta generatie dupa ei, care nu l-a cunoscut pe Domnul”, pentru ca pastorii nu au reusit sa fie predicatori indrazneti ai dreptatii.

This Post Has One Comment

  1. Vasile S.

    Pentru ca de fapt ei sunt lupi rapitori ce imbraca haine de oi (Matei 7:15), nu slujitori ai lui Dumnezeu.

    Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „N-ascultaţi cuvintele prorocilor care vă prorocesc! Ei vă leagănă în închipuiri zadarnice; spun vedenii ieşite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului. (Ieremia 23:16)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.