Cum sa mentii o casatorie puternica si sanatoasa pe termen lung?


Pastorul Christopher Ash a impartasit comunitatii sale sfaturile biblice de urmat pentru acele cupluri care au probleme in viata de familie.

Acum la 37 de ani de la casatoria cu sotia sa Caroly, el a recunoscut ca primii ani, au fost dificili. „Uneori, cuvintele aruncate erau destul de dureroase”, a spus el.

Ash, pastor si consilier familial experimentat, a identificat unele probleme comune pentru multe din cuplurile crestine.

„Una din situatii este legata de cariera … o cariera stralucita e pusa mai presus decat casatoria in unele familii, a spus pastorul. „Uneori, asta provoaca tensiune, dar alteori este pura indiferenta. In aceasta situatie partenerii trebuie sa comunice si sa-si spuna reciproc: „Casatoria noastra este mult mai importanta decat orice cariera de pe acest pamant…”.

„Banii sunt o alta sursa de tensiune pentru multe cupluri”, a continuat pastorul, citand in mod specific datoriile, cheltuielile si enumerand diferite abordari de economisire. De asemenea, multe cupluri se lupta pentru cresterea copiilor si cu deciziile care vin in legatura cu acest lucru.

Ash a prezentat cateva etape practice pentru cuplurile aflate in mijlocul conflictului, si a aratat ca e important faptul de a se prezenta scuze si a cere iertare.

Potrivit lui Ash, multe conflicte in casatorie sunt cauzate, sau cel putin exacerbate, de o slaba comunicare intre soti. El a subliniat importanta cantitatii si nu doar a calitatii comunicarii.

De asemenea, este foarte important sa vorbim pozitiv despre partener. „Concentreaza-te pe a putea vorbi pozitiv, clar si corect, autentic si sincer. Sa nu aduci partenerului laude false si nesincere”, a spus pastorul.

Incercati sa dezvoltati viata de rugaciune impreuna si interactionati cu alte cupluri crestine. Acestea sunt doua moduri de a construi o casatorie puternica si sanatoasa, a adaugat Ash.

In final, pastorul a concluzionat: „Continuati sa mergeti cu Domnul, continuati sa cititi Biblia si rugati-va cu smerenie atat acasa cat si in biserica din care faceti parte. Daca il urmati pe Iisus si umblati cu El, atunci toate lucrurile vor fi in favoarea voastra!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.