Ce faci când te apasă greutățile vieții?

Ce faci când te apasă greutățile vieții?


Vin momente în viață când nu mai știi încotro s-o apuci. Și poate că nu ai fost un om care să fi făcut răul. Pur și simplu te împresoară tot felul de probleme cărora nu mai știi cum să le faci față.

Îngrijorându-te, nu faci decât să agravezi starea, și așa rea. Desigur, nu poți sta nepăsător, că te presează toate. Și ce faci atunci?

Am cunoscut oameni în pragul morții care și-au pus încrederea până în ultima clipă în Dumnezeu. Da, El are grijă și-n mormânt! Suntem țărâna Lui, frământata cu dragoste. Și de murit, toți murim doar o dată.

Poate fi mai apăsatoare o viață traită anapoda, făcând rău celor din jur, decât o moarte eliberatoare. Am cunoscut oameni care și-au pierdut ce le era mai drag, și au supraviețuit cu putere de la El. Au cerut această putere.

Dar și oameni care au clacat, apăsați de necazuri și nedreptăți. Oameni răniti în sentimente de proprii copii, copii renegați de proprii părinți. Oameni bolnavi sau singuri al căror singur refugiu rămăsese rugăciunea.

Am cunoscut și sinucigași. Care nu mai găseau nicio plăcere în această lume și au decis să încheie singuri socotelile.

Oameni care și-au pierdut agoniseala de-o viață in timpul calamităților naturale sau oameni care și-au pierdut casele prin deciziile nedrepte ale autorităților, mânării ale sistemului și ale oamenilor care vor să se îmbogațească cu orice preț.

În viața aceasta ne putem întâlni cu tot felul de situații grele.

Tăria noastra de caracter depinde de modul în care răspundem la ele. Ce ne rămâne de facut în aceste situații?

Când vedem clar cum în lumea asta le merge bine oamenilor răi și sunt copleșițti de necazuri oamenii pe care-i pui la rană ?

Singura nadejde rămâne la Dumnezeu. Nu politicienii, cât ar fi ei de buni, nu ei vor rezolva problemele lumii acesteia.

În Dumnezeu e puterea și dreptatea. Va veni o zi când dreptatea și răsplatirea Lui veșnică vor triumfa.

Încrede-te în Dumnezeu, Singurul care merită să-L onorăm, să-L cinstim si să-L ascultăm. În El este totul și El are rezolvarea tuturor problemelor.

Cultivând încrederea în Dumnezeu, vom trece mai ușor peste greutățile vieții.

Nu știm acum de ce așa și nu altfel, dar vom ști cu siguranță într-o zi. O zi Mareață în care Îl vom putea întreba și ne va da răspunsuri la toate frământările noastre pământești. Amin.

Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.