Manuscris de la Marea Moarta, descifrat de catre cercetatorii israelieni (Video)

Dupa o munca asiduua care a durat cateva zeci de ani, cercetatorii de la Universitatea din Haifa au descifrat unul dintre manuscrisele de la Marea Moarta.

Sulul, unul dintre ultimele manuscrise care au fost descoperite in perioada 1947 -1956, a fost scris de secta antica Yachad, un grup secret si izolat care a trait pe teritoriul Israelului in perioada sfarsitului celui de-al doilea Templu.

Cercetatorii au stabilit ca secta, putin cunoscuta, a practicat ceremoniale si ritualuri diferite de ceilalti evrei din acele timpuri. Unele dintre aceste practici ale sectei au ramas total necunoscute pana in zilele noastre.

Sulul descifrat contine referinte la calendarul de 364 de zile folosit de secta, spre deosebire de calendarul lunar folosit in practica religioasa evreiasca si in prezent.

De asemenea, se refera la festivalurile anuale ale recoltelor de vin si de masline, care nu mai sunt actuale in iudaism.

Cercetatorii lucreaza in prezent la descifrarea celui de-al doilea manuscris.

Cele 900 de manuscrise, pergament si papirus, gasite intre 1947 si 1956 in grotele de la Qumran, sunt considerate una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din toate timpurile. Acestea contin texte religioase in ebraica, aramaica si greaca, precum si cel mai Vechi Testament cunoscut.

Descoperiti in videoclipul urmator un mesaj fascinant din trecut, trimis de oameni care au trait cu circa 2000 de ani in urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Vedete romanesti care declara ca s-au pocait ! (Galerie foto)

O serie de articole de presa au adus in atentia publicului cateva declaratii ale unor

Reactia Bisericii Adventiste din America de Nord in urma atacului armat din Oregon

Pastorul Daniel R. Jackson - presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din America de

Închide