Acasă » In Germania a fost demolata o biserica ce avea statut de monument de arhitectura. Motivul este unul halucinant (video)

In Germania a fost demolata o biserica ce avea statut de monument de arhitectura. Motivul este unul halucinant (video)


Pe opt ianuarie, au fost inițiate lucrările de demolare a fostei biserici catolice Sfântul Lambertus din satul Immerath din Germania. Motivul pentru care a fost demolată această bijuterie arhitecturală este extinderea minei de cărbune a furnizorului german de energie RWE, Immerath.

Germania se ia la întrecere cu Franța. Autolichidarea Creștinismului Occidental„, scrie poetul și publicistul român Răzvan Codrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Wikipedia, această biserică avea statut de monument de arhitectură și a fost singura biserică din regiunea Heinsberg cu o fațadă dublă.

Portalul katholisch.de scrie că Asociația Greenpeace a organizat o acțiune de protest împotriva demolării monumentului până când următorul guvern federal va decide asupra viitoarei politici energetice a Germaniei.

Bazilica Saint Lambert a fost construită între 1888 și 1891 și este un punct de reper în regiune. Datorită aspectului său impresionant, denumirea populară a clădirii este „Immerather Dom”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.