După ploaie-i mereu soare – Lansare album muzică creștină „Dor de Tată” (Galerie foto & video)

După ploaie-i mereu soare – Lansare album muzică creștină „Dor de Tată” (Galerie foto & video)

Ieri la ora 16 mă aflam într-un autobuz pentru a ajunge la biserica unde urma să aibă loc lansarea unui album cu muzică creștină, în cadrul unui spectacol așteptat de mulți. Un copil al străzii a urcat într-o stație și a început să cânte „Rugă pentru părinți”, cerând de la călători câțiva bănuți.

S-au gasit inevitabil câțiva indivizi șugubeți să-l ia în derâdere: „Nu vrei, mă, cincizeci de lei?” „Cât, cincizeci?„, se băgă altul în discuție. „Da, bă, să-și ia și el o înghețată...” Și discuția, însotită de hohotele de râs, a continuat până aproape de stația la care am coborât.

Scenele de batjocură nu lipsesc din decorul bucureștean. Oamenii s-au înrăit și au căpătat un egoism feroce în relațiile cu semenii lor. Modelați de peste un sfert de veac de emisiuni TV scabroase, năpădiți de modele comportamentale adoptate din putreziciunea morală a Occidentului, abandonați de conducătorii lor politici, atacati în profunzimea fibrei naționale de către entități obscure naționale și internaționale, românii s-au abrutizat…

În acest context dezolant și aparent ireversibil, spre cine să ne îndreptam atenția, gândurile și dragostea?

Îmi țineam băiețelul de mână și încercam să găsesc cuvintele potrivite pentru a-i explica scena din autobuz, la care asistasem. În minte imi răsuna puternic un verset: „Pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi…

Dorul existențial după Dumnezeu ne dă puterea de a renunța la toate cele pamântești, pentru a ne umple de iubirea nelimitată a lui Hristos. Dar ce este dorul? Dorul este un sentiment greu de definit. El nu e numai gândirea cu plăcere la fiinţa iubită, dar aflată departe; nu este numai simţirea unei necesităţi de a fi în prezența ei… În dor e prezentă într-un fel propriu şi într-un grad foarte intens o duioşie, un sentiment indescriptibil, în care inima se topeşte de dragul fiinţei iubite.

Dorul e apropiat de tandreţe, dar are un caracter mai spiritual decât aceasta. În dor, omul este conectat cu totul la ceea ce iubeşte. Este cu înţelegerea adâncă a acestui sentiment, dar, în acelaşi timp, în dor se manifesta cunoasterea intrinseca a propriei ființe, trup si suflet, într-un mod unic si vibrant.

Piesele albumului „Dor de Tată” sintetizează trăiri din „momente grele ale vieții”, așa cum s-a exprimat autorul și interpretul Cornel Dărvășan – dedicate Celui care l-a susținut în fiecare clipă a vieții – Marelui Dumnezeu.

Video: Anvergura

Nu au lipsit de la această întalnire de suflet prietenii care l-au susținut în realizarea acestui proiect: Ciprian Agapie (aranjamente orchestrale, înregistrare și tot ce presupune finalizarea cu succes a albumului), Ramona Ghioaldă (o piesă în duet cu cant-autorul), Bianca Ionescu (realizare fotografii profesioniste), Claudiu Pamuc (realizarea copertei) si mulți alții.

Printre invitații speciali s-au numărat Ramona Ghioaldă, Robert Bede, Lavinia Rusu, care au încântat audiența, ca de fiecare dată.

Prima piesă de pe album, intitulată „Chipul Tău luminos” a fost scrisă „într-o seară de vineri, când simțeam că m-apasă poverile, că lucrurile au luat o întorsatură aproape insuportabilă… Dar, în ziua sfânta a odihnei și închinării, noi trebuie să aruncăm bagajul greu și apăsător, pentru a ne bucura de tot ceea ce Dumnezeu ne dă”, a menționat Cornel Dărvășan.

E posibil ca noi, asemenea ucenicilor din drumul spre Emaus, să nu cunoaştem identitatea Străinului care pășește alături de noi, dar în alte împrejurări, ochii noştri se deschid şi-L recunoaştem; realizăm că El a fost cu noi în permanenţă, dar inimile noastre întunecate de păcat nu L-au putut vedea… Și începe să ni se facă dor…

Un reputat teolog afirma că „Fiul lui Dumnezeu S-a făcut rob al Tatălui, pentru ca nouă, robilor, să ni-L facă tată pe Stăpân„. Ce poate fi mai minunat decât acest adevăr? De aceea, noi trebuie să ne rugăm iubitului nostru Mântuitor să ne întărească inimile, pentru ca, de câte ori vom tânji după harul Său, să îndrăznim să ne apropiem de El cu încredere, asemenea unor copii. Să îndrăznim să-I cerem să deschidă ochii sufletelor noastre, pentru a-L putea vedea clar şi pentru a înţelege, măcar în parte, modul în care El ne călăuzeşte, tainic, către adevărata fericire.

Dumnezeu, Tatăl Atotputernic poate fi cunoscut și prin muzică, iar atunci când muzica este îndreptată spre Lauda Lui, cu siguranță va dezvălui cerul din noi. Să nu uităm niciodată că dupa ploaie urmează curcubeul care anunță apariția soarelui cald și stralucitor, care ne înseninează viața și gândurile.

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.