Vis de copil – Bacau 2017

Vis de copil – Bacau 2017

Duminica, 28 Mai 2017, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA Romania a organizat cea de-a sasea editie a concertului umanitar „Vis de copil” la Sala Ateneului din Municipiul Bacau, in vederea strangerii de fonduri pentru tabara organizata anual pentru copiii cu rezultate scolare remarcabile care sunt beneficiari in cadrul proiectul ADRA „Vreau la scoala!”. Concertul caritabil „Vis de copil” s-a bucurat de participarea aleasa a Corurilor de copii Cantassimo – Bacau si Celest Harmony – Matca, sub coordonarea dirijorului Prof. Simida Gherghe si de solista Aldana Cazacu, invitatul special al evenimentului fiind solista Luiza Spiridon. Toti cei prezenti au avut parte de invitati surpriza, respectiv violonista Sara Stroici, pianistul Prof. Adrian Stroici si pianista Andrea Cocu.

In cadrul concertului au fost prezentate publicului povestile de viata ale unor copii, beneficiari ai proiectului ADRA „Vreau la scoala!”, copii care, desi se confrunta cu o situatie materiala precara in familiile lor, doresc sa isi schimbe conditiile de viata prin educatie. Cristina, Miruna si Ioana, au fost doar reprezentantii celor 195 de copii beneficiari ai proiectului „Vreau la scoala!” din zona Moldovei si Bucovinei, care au urcat pe scena Ateneului din Bacau pentru a ne impartasi visurile lor. Unii dintre ei au o copilarie marcata de multe greutati si neajunsuri, dar isi doresc sa invete si viseaza ca intr-o zi vor ajunge cadre didactice, urmand modelul celor care le sunt aproape in fiecare zi in procesul educational.

Participantii prezenti la eveniment au putut auzi experientele si planurile de viitor ale copiilor din proiectul ADRA ”Vreau la scoala!”, care au fost insotiti fie de parinti, fie de cadrele didactice. Cristina a impresionat publicul cu talentul artistic pe care il are spunandu-le un dialog intre o narcisa si un fluture, acesta din urma avand libertatea de a calatorii prin toata lumea. Ioana, mezina unei familii cu 4 copii, are note de ”foarte bine” si un singur ”bine” in anul scolar prezent, declarand ca materiile preferate sunt artele vizuale si matematica. Multumita generozitatii participantilor la eveniment, in cadrul concertului a fost stransa suma de 8000 RON. Fondurile stranse in urma concertului umanitar vor fi folosite pentru organizarea taberei de vara „Vis de copil”, in luna august.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director ADRA Romania a declarat: ”De mai bine de 6 ani, ADRA Romania, impreuna cu locuitorii din diferite locuri din zona Moldovei si a Bucovinei, ofera o ocazie de bucurie si rasplata pentru copiii cu cele mai bune rezultate scolare din proiectul Vreau la scoala! printr-o tabara de vara. Si in acest an, locuitorii orasului Bacau ne-au fost aproape, prin investitia in educatie si sprijinirea copiilor sarguinciosi. Toata aprecierea pentru persoanele care s-au implicat in sustinerea acestui concert. Credem ca astfel de evenimente ne ajuta sa evidentiem adevaratele valori si in ceea ce merita sa investim pe termen lung pentru ca viitorul sa poata oferi o sansa reala la succes, chiar si copiilor care provin din medii defavorizate. Totul incepe prin a vrea sa realizezi lucrul acesta”.

Sunt recunoscatoare lui Dumnezeu pentru ca a facut posibila aceasta a sasea editie a concertului Vis de copil. Este un proiect de suflet si prin intermediul acestui concert ADRA Romania intinde o mana catre copilasii premianti din proiectul Vreau la scoala!, oferindu-le posibilitatea de a merge intr-o tabara la Vatra Dornei. Multumesc artistilor care au urcat pe scena, multumesc cadrelor didactice si copilasilor beneficiari care au fost prezenti. Publicul numeros a fost impresionat de povestile de viata prezentate si participantii au oferit din darurile lor pentru ca visul acestor micuti de a merge intr-o tabara sa devina realitate. Am inteles inca o data ca atunci cand suntem uniti, putem realiza lucruri frumoase impreuna, spre binele celor din jurul nostru. Recunostinta si pretuirea mea pentru toti cei care, intr-un fel sau altul, au fost parte a acestui eveniment din zona Moldovei. Astept cu interes luna august si, de asemenea, inca de pe acum anticipez bucuria acestor micuti care vor intelege dragostea lui Dumnezeu si prin intermediul acestui proiect” a declarat Gabriela Istrate, asistent social si coordonator proiecte ADRA Moldova si Bucovina.

In cadrul editiei din acest an au fost invitate sa participe si 3 foste beneficiare ale proiectului ”Vreau la scoala!” si ale taberelor organizate in timpul verii pentru copiii cu cele mai bune rezultate scolare, astfel participantii au putut asculta cum este vazut ajutorul oferit prin pachetele lunare si cum a fost traita experienta taberelor ADRA organizate in anii anteriori:

Parintii mei nu au avut posibilitatea pentru a ma trimite intr-o tabara, dar cu ajutorul ADRA am reusit sa ajung. Echipa ADRA Romania a venit ca o binecuvantare pentru mine si sunt sigura ca va veni ca o binecuvantare si pentru alti copii” a declarat Dumitrita, eleva.

In urma cu cativa ani, eram si eu pe scena, plina de emotii. Nu stiam ce sa spun. Toata lumea ma intreba ”Cum e? Mergi in tabara?”, iar eu nici macar nu stiam ce reprezinta acest termen. Va spun acest lucru pentru a potenta faptul ca a insemnat foarte mult si reprezinta si in acest moment, un lucru important pentru mine. Eu traiesc pe principiul ca daca ti se da un vis, ti se da si sanse sa-l indeplinesti. Consider ca ADRA e o sansa in viata fiecarui copil care doreste sa invete si care doreste sa valorifice acest lucru” a declarat Renata, eleva in clasa a 12-a.

Cand ma gandesc la tabara ADRA ma rascolesc multe amintiri. Tin minte ca m-am dat prima data cu tiroliana si cu telescaunul. Am avut parte de activitati frumoase, practice si am cunoscut oameni frumosi cu care mai tin legatura si acum. Am multe amintiri frumoase care o sa ramana pentru totdeauna in sufletul meu. Multumesc pentru ajutorul oferit si pentru faptul ca luptati, in continuare, pentru a indeplini visul a atator copii” a declarat Silvia, eleva clasa a 11-a.

Proiectul ADRA ”Vreau la scoala!” doreste sa sustina copiii care au rezultate bune la invatatura, in ciuda faptului ca sunt permanent amenintati de abandon scolar. De la un an la altul numarul copiilor inclusi in proiect a crescut pana la numarul de 460 copii, in anul scolar 2016 – 2017, iar repartizarea geografica a acestui proiect acopera zonele Banat, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia si Transilvania.

Selectia copiilor pentru a fi beneficiari in cadrul proiectului ”Vreau la scoala!” se va desfasura in luna August 2017, pentru anul scolar 2017 – 2018. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”VREAU LA SCOALA!” si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• prin donatii materiale (in special rechizite, produse alimentare si de igiena, dar si imbracaminte), dar si prin
• donatii financiare in conturile ADRA sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la scoala!”.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.