Bilant de an 2016 pentru ADRA Romania

Bilant de an 2016 pentru ADRA Romania

Miercuri, 19 Aprilie 2017, in Campusul Institutului Teologic Adventist din Cernica, Judetul Ilfov a avut loc Adunarea Generala a membrilor Agentiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania, in vederea evaluarii activitatii organizatiei pentru anul precedent, a aprobarii bugetului de venituri si cheltuieli si a bilantului contabil la 31 Decembrie 2016.

In cadrul intalnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, bilantul contabil 2016 si proiectele ADRA Romania. In urma analizei, ADRA Romania si-a indeplinit obiectivele propuse pentru anul 2016, implementand cu succes, pe parcursul anului, 17 proiecte, dintre care trei in afara tarii: doua in Africa si unul in Grecia.

Aria de implementare a proiectelor a avut in vedere ”Declaratia de Actiune” a organizatiei: ”ADRA Romania urmareste imbunataţirea calitaţii vieţii pentru cei aflati in nevoie si investeste in potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci direcţii principale, respectiv dezvoltare economica, educatie de baza si sanatate primara, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

Pe parcursul zilei, a fost evidentiat sprijinul venit din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania prin organizarea in randul membrilor bisericii a doua colecte speciale la nivel national in vederea solidaritatii cu cei ce trec prin situatii exceptionale de viata: refugiatii si sinistratii. Astfel, s-a realizat o colecta pe data de 18 Iunie 2016 pentru criza refugiatilor din Europa si o alta colecta pe data de 29 Octombrie 2016 ca urmare a inundatiilor din Judetul Galati. Strategia ADRA Romania prin proiectele ”Speranta pentru imigranti” si ”Speranta mai presus de ape” este ca sumele stranse, cu ocazia acestor colecte nationale in bisericile adventiste, sa fie destinate sustinerii semenilor nostri, in completarea eforturilor autoritatilor statului pentru acoperirea nevoilor de baza.

”Analizand activitatea ADRA din anul trecut, nu putem sa spunem decat ca slujirea celor in nevoie s-a dezvoltat fiind binecuvantata prin resurse umane, materiale si financiare. Implicarea in atat de multe actiuni sociale reprezinta o recunoastere a faptului ca locul nostru trebuie sa fie alaturi de cei sarmani. ADRA face o lucrare foarte buna: este in mijlocul oamenilor, descopera nevoile lor si ii ajuta in implinirea acestora. Actiunile ADRA, atat de necesare in contextual social actual, trebuie continuate si dezvoltate. Nu pot decat sa-i felicit pe toti cei ce se alatura acestor initiative si care doresc sa sustina personal aceasta lucrare de slujire a semenilor” a declarat Aurel Neatu, Prim Vice-Presedinte ADRA Romania.

In cadrul Adunarii Generale a Asociatiei ADRA Romania, s-a aprobat bilantul contabil la 31 Decembrie 2016, constatandu-se cresteri ale sumelor totale din venituri si cheltuieli, comparativ cu Bugetul 2016, respectiv la clasa ”Venituri”, s-au inregistrat cresteri de 183,54% fata de buget (de la 1.155.500,00 lei in buget la 2.120.915,15 lei realizat).

Cresterea veniturilor se justifica ca urmare a accesarii fondurilor si a donatiilor primite, lucrul acesta fiind in corelatie cu cresterea cheltuielilor cu 160,49% fata de buget (de la 1.155.064,00 lei in buget la 1.853.801,60 lei realizat). Cresterea acestor cheltuieli este in corelatie cu cresterea veniturilor, in felul acesta, crescand si numarul beneficiarilor. Totodata, s-a constatat faptul ca nu s-a inregistrat nicio incalcare a legilor locale care sa fie identificata impotriva organizatiei pentru anul 2016.

”Ne bucuram de faptul ca in anul 2016 am putut depasi numarul de 10.000 de beneficiari ADRA. Stim ca lucrul acesta nu ar fi putut fi posibil fara sprijinul sponsorilor, al partenerilor si al voluntarilor. Aducem multumirea noastra pentru frumoasa colaborare din anul trecut, pentru tintele pe care le-am atins impreuna si pentru bucuria izvorata din ajutorul oferit oamenilor pentru care lucram. Impreuna am sprijinit familii numeroase, am sustinut educatia, am oferit reabilitare, am sters lacrimi, am construit poduri, am cladit un viitor mai bun, am recladit speranta si am acordat primul ajutor. Impreuna am putut face lucruri frumoase pentru semenii nostri” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.

De peste 26 de ani, Agenţia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania se implica in special in proiecte de dezvoltare de care beneficiaza intreaga populaţie. Conducandu-se in proiectele asumate dupa motoul ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”, ADRA Romania aduce bucurie si speranta in vietile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor si a demnitatii umane.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.