Trei culte cer respingerea „parteneriatului civil” si anunta participarea la Marsul pentru Viata 2017

Trei culte cer respingerea „parteneriatului civil” si anunta participarea la Marsul pentru Viata 2017

Alaturi de Biserica Ortodoxa, alte trei culte din Romania isi anunta prezenta la Marsul pentru Viata, de pe 25 martie, un miting de amploare care se anunta in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

De asemenea, cele trei culte cer respingerea proiectului „parteneriatului civil”, pe care Parlamentul il dezbate in ritm alert, si organizarea referendumului pentru familia traditionala, asa cum cer cele trei milioane de romani care au semnat pentru modificarea Legii fundamentale, in sprijinul familiei.

Alianta Evanghelica din Romania, alcatuita din Cultul Crestin Baptist, Biserica Crestina dupa Evanghelie din Romania si Cultul Crestin Penticostal, remarca public faptul ca in Parlamentul Romaniei „se tergiverseaza nepermis de mult adoptarea legii in legatura cu organizarea referendumului privind modificarea articolului 48 din Constitutie cu privire la definirea familiei ca fiind uniunea intre un barbat si o femeie”. In acelasi timp, „extrem de rapid”, se discuta in Comisii, proiectul de lege privind „parteneriatul civil”, scrie stiripesurse.ro, citat de ActiveNews.

Alianta Evanghelica din Romania isi reafirma convingerea ca familia este institutia sacra, intemeiata de Dumnezeu, ca unire dintre un barbat si o femeie; de asemenea, ca atat Biserica, dar si Statul, au datoria de a proteja si sustine familia naturala ca unica baza pentru o societate normala si sanatoasa moral. Ideea de „toleranta si egalitate” promovata prin „parteneriatul civil”, nu este decat o mare inselatorie, care, odata legiferata, va deschide calea pentru alte legi care urmaresc sa distruga familia, asa cum a fost ea creata de Dumnezeu”, se precizeaza intr-un comunicat semnat de Viorel Iuga, presedintele Aliantei Evanghelice, Virgil Achihai, secretar general, si Ioan Moldovan, vicepresedinte.

In baza convingerilor fundamentate pe valorile crestine definite de Sfanta Scriptura, pe sacralitatea vietii, de la concepere pana la finalul ei, indemnam pe toti slujitorii duhovnicesti si pe membrii Bisericilor din cadrul Aliantei Evanghelice din Romania sa sprijine activ, prin rugaciune, post, implicare in orice actiune care sa determine respingerea legii „parteneriatului civil”. De asemenea, sa sprijine spiritual si prin participare, orice forma de manifestare publica a dedicarii noastre pentru viata, familie, dreptate sociala, inclusiv prin participarea la MARSUL PENTRU VIATA 2017. Asa sa ne ajute Dumnezeu!„, se mai arata in comunicatul Aliantei Evanghelice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.