Acasă » 7525 de vieti schimbate intr-o singura luna

7525 de vieti schimbate intr-o singura luna

In perioada 19 – 20 februarie 2017, ADRA Europa a participat la proiecte coordonate de ADRA Romania in Implicarea Totala a Credinciosilor. Au fost oferite pachete pentru copiii cu rezultate bune la scoala, in cadrul proiectului ADRA „Vreau la scoala!” si a participat la inaugurarea uneia dintre case, construite in cadrul proiectului „10 case in 10 zile”, in judetul Braila.

In timpul vizitei, Joao Martins, Director ADRA Europa si Robert Georgescu, Director ADRA Romania, s-au intalnit cu Ted N.C. Wilson, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la nivel global. In aceasta perioada, fiind familiarizat cu proiectele dezvoltate si impresionat de proiectele implementate de ADRA Romania, Ted N.C. Wilson a dorit sa aprecieze modul frumos in care ADRA dezvolta proiecte de vindecare completa si salvare, cu sprijinul autoritatilor publice si a Bisericii Adventiste, atat la nivel local si national, cat si la nivel european si international, inaltand o rugaciune pentru activitatile ADRA. „Angajarea persoanelor laice in Implicarea Totala a Credinciosilor este atat de importanta pentru ceea ce vedem si pentru ceea ce se intampla in biserica globala” a declarat Ted N.C. Wilson.

Sunt foarte incantat sa particip la acest eveniment pentru ca am vazut ceea ce ar trebui sa se intample peste tot, oriunde, in Romania, in Europa si chiar in toata lumea. In calitate de crestini suntem chemati sa ne implicam in societate si sa ajutam oamenii. Isus a fost foarte clar. Scopul Sau a fost de a ajuta oamenii in nevoie: saracii, persoanele private de libertate, cele cu diverse deficiente, orice categorie de persoane care are nevoie de ajutorul nostru. Biserica va avea un impact semnificativ in societate cand exemplului lui Isus va fi reflectat prin noi, prin fapte bune, prin actiuni de dragoste si bunatate. Imi doresc ca ADRA Romania sa continue aceasta activitate in care cat mai multi membri ai bisericii adventiste sa fie implicati. Sa fie o activitate dinamica pentru a creste si a atinge pe oricine, in biserica si in societate” a declarat Mario Brito, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la nivel european.

Fiecare casa construita reprezinta o mana intinsa pentru cel care se afla intr-o situatie disperata. Fiecare caramida nu este nimic altceva decat un cuvant rostit intr-o alta forma. Fiecare acoperis asezat pe o casa reprezinta o mana intinsa pentru cel care este in aceea casa. As vrea sa multumesc, cu aceasta ocazie, echipei ADRA Romania, tuturor celor implicati intr-un astfel de proiect si doresc ca Dumnezeu sa fie Cel care sa inspire mai departe pe fiecare persoana implicata in asa fel incat multe suflete sa fie schimbate si sa se bucure nu doar de o casa frumos construita, ci de o casa in Imparatia lui Dumnezeu” a declarat Stefan Tomoiaga, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

Este minunat sa vedem modul in care membrii bisericii locale si pastorii sunt implicati in Romania in sustinerea activitatilor ADRA de iubire si compasiune pentru cei care au nevoie. Pentru mine a fost o placere sa certific motivatia dezinteresata a membrilor bisericii si bucuria pe fetele celor care au fost binecuvantati cu actiunea lor crestina iubitoare” a declarat Joao Martins, Director Executiv ADRA Europa.

[wzslider autoplay=”true” transition=”‘flash'” lightbox=”true”]

Luna februarie poate fi numita pe drept „timpul bucuriei” la ADRA, al acelei bucurii pe care o experimentezi atunci cand, in locul lacrimilor, vezi zambete pe chipurile celor ce au uitat poate sa mai spere. In proiectul ADRA 10 case in 10 zile am vazut bucurie, emotie, recunostinta, speranta, credinta, atat pe fetele beneficiarilor, cat si ale donatorilor si ale voluntarilor, iar lucrul acesta ne motiveaza si ne responsabilizeaza in indeplinirea misiunii pe care Dumnezeu ne-a incredintat-o. Multumim partenerilor, sponsorilor si voluntarilor pentru ajutorul neprecupetit oferit familiilor fara adapost prin implicarea directa in constructia de case, dar si pentru faptul ca le-au transmis sentimentul ca exista oameni pentru care ei conteaza” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

In perioada 13 – 24 februarie 2017, ADRA Romania in colaborare cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea a inaugurat cu succes 10 case in 10 zile in localitati diferite din tara. ”10 case in 10 zile” s-a desfasurat in cadrul proiectului ”In sfarsit, acasa!” care are ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de viata pentru familiile aflate in situatie de risc prin construirea de locuinte sociale. ”10 case in 10 zile” s-a desfasurat in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea a venit atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Casele construite de ADRA Romania in perioada aceasta au fost evaluate la peste 71.000 euro. Prin intermediul acestui proiect, 65 de persoane au primit un nou adapost, cu sprijinul a cel putin 350 de voluntari ADRA si in parteneriat cu mai bine de 10 Primarii si 10 Unitati de invatamant.

In cadrul proiectului ADRA „Vreau la scoala!”, pentru anul scolar 2016 – 2017, ADRA Romania acorda sprijin in educatie pentru 460 copii, la nivel national, oferindu-le, in fiecare luna, alimente, rechizite, obiecte de igiena si de imbracaminte. Cei 460 copii au rezultate bune la scoala, dar ele trebuie sa fie sprijinite pentru a participa la scoala.

De asemenea, in luna Februarie, ADRA Romania in parteneriat cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea a distribuit 7000 de pachete cu daruri pregatite pentru copiii si tinerii care provin din familii defavorizate in cadrul proiectului ”Copii ajuta copii”. Beneficiarii proiectului au fost familii sarace, defavorizate, monoparentale sau copii din centre de plasament sau orfelinate, care au fost selectati de voluntarii locali ai acestui proiect.

Proiectul ADRA Copii ajuta copii” are ca obiectiv promovarea voluntariatului si a spiritului de responsabilitate sociala in randul copiilor si tinerilor din toate zonele tarii. Prin intermediul acestui proiect, alti 14000 de parinti sau tutori au fost beneficiari indirecti cu sprijinul a cel putin 8100 de copii si de tineri voluntari ADRA si in parteneriat cu mai bine de 250 de primarii si 500 de unitati de invatamant.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de ţari şi conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA Romania urmareşte imbunataţirea calitaţii vieţii pentru cei in nevoie şi investeşte in potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economica, educaţie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducandu-se dupa motoul: ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea este recunoscuta de Statul Roman alaturi de celelalte biserici care functioneaza in Romania fiind cunoscuta pentru transparenta si actiunile sale din domeniul social, medical, educational si al libertatii religioase. ”Implicarea Totala a Credinciosilor” este o provocare la scara globala a Bisericii Adventiste prin care se doreste implicarea fiecarui credincios, a fiecarei biserici, a fiecarei entitati administrative, a fiecarui proiect spre binele semenilor, pentru indeplinirea nevoilor lor dupa modelul lui Isus Hristos.

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.