Acasă » Romania pentru Hristos 2017: Intalniri de evanghelizare pe tot cuprinsul tarii, incununate de succes (Galerie foto & video)

Romania pentru Hristos 2017: Intalniri de evanghelizare pe tot cuprinsul tarii, incununate de succes (Galerie foto & video)

In ciuda conflictului armat din Ucraina, a mitingurilor de amploare din Romania si a unui preot care a protestat in fata unei biserici adventiste, un numar neasteptat de mare de oameni au participat la intalnirile de evanghelizare sustinute de Bisericile Adventiste de Ziua a Saptea din cele doua tari.

Evanghelizarea, care se desfasoara dupa principiul Implicarea Totala a Membrilor (TMI) in opt tari europene in lunile februarie si martie, este parte a unui proiect major pe care liderii bisericii mondiale spera sa-l aplice in toata Europa.

Prima etapa a evanghelizarii care a durat doua saptamani si s-a desfasurat in circa 500 de locatii din Ucraina s-a incheiat. In aceste zile, in peste 1300 de locuri din Romania, seria de evanghelizari se afla in plina desfasurare, relateaza Andrew McChesney pentru Adventist Review.

Presedintele Bisericii Adventiste Mondiale Ted NC Wilson, care sustine predicile la Biserica Adventista de Ziua a Saptea – Floresti din Giurgiu, a declarat ca „este incantat de prezenta mare a oamenilor in aceasta tara predominant ortodoxa”.

Pastorul Wilson a participat la o teleconferinta cu liderii bisericii din Romania, declarand ca „(…) exista o deschidere pozitiva in ceea ce priveste aceasta evanghelizare. Este ca un bulgare de zapada, care in timp ce se rostogoleste, devine tot mai mare.

El a mentionat totodata ca este deosebit de incantat de faptul ca nenumarati laici predica evanghelizarea in sute de locuri de intalnire din tara. „Aceasta inseamna Implicarea Totala a Membrilor”, a spus Wilson.

Implicarea Totala a Membrilor este o initiativa a Bisericii Mondiale, care incurajeaza pe fiecare membru adventist sa impartaseasca Evanghelia in comunitatea din care face parte. „Printre vorbitorii din Romania se afla si doi copii in varsta de 12 ani”, a precizat Wilson.

Mai multi pastori romani au recunoscut in interviuri ca sunt ingrijorati in ceea ce priveste prezenta pe timp de seara a intalnirilor din cursul saptamanii. Dar temerea nu a fost justificata, deoarece in locurile de evanghelizare din Romania s-a consemnat o prezenta foarte buna, care a inclus si multi oaspeti.

[wzslider autoplay=”true” transition=”‘flash'” lightbox=”true”]

Ni s-a spus ca oamenii vor veni in numar mic in timpul saptamanii. Ca vor fi extrem de putine persoane; Dar lucrurile nu au stat asa. In unele seri am avut o prezenta foarte ridicata”, a declarat Duane McKey, coordonatorul initiativei TMI a Bisericii Mondiale.

Cine ar fi crezut ca intr-o tara cu o comunitate mica adventista, comparabila ca dimensiuni cu cea a Conferintei Michigan (o parte a Diviziunii Americii de Nord), vom avea peste 2.000 de intalniri de evanghelizare. Uimitor. Acesta este un model pentru intreaga Europa”, a concluzionat McKey.

Liderii bisericii adventiste mondiale acorda o atentie deosebita modului in care seria de evanghelizari este receptata in Romania, tara cu o societate extrem de secularizata, intocmai ca cea mai mare parte a continentului european. Ceea ce se intampla acum in Romania reprezinta si un test extrem de important pentru extinderea intalnirilor TMI in restul continentului.

Evanghelizarea din Romania a inceput pe fondul unora dintre cele mai mari mitinguri anti-guvernamentale din istoria tarii. Insa demonstratiile din strada, care au fost estimate la un numar de 500.000 de oameni, nu au afectat in mod negativ prezenta in bisericile adventiste, au spus liderii bisericii.

A fost doar un caz izolat, un preot dintr-o localitate rurala, care a incercat sa perturbe o intalnire la biserica adventista din zona„, a declarat Stefan Tomoiaga, presedintele Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

Preotul, in varsta de aproximativ 30 de ani, a stat in afara bisericii circa 40-50 de minute dupa inceperea intalnirii, tipand si spunandu-le invitatilor bisericii sa nu intre”, a spus Tomoiaga.

Preotul a stat la poarta bisericii pana in jurul orei 18:40, iar unii oameni au ramas in afara bisericii in loc sa intre. Va invit sa va rugati in mod special pentru aceasta biserica”, a transmis Tomoiaga intr-un e-mail adresat liderilor bisericii.

Participarea este foarte buna chiar si in inchisori. Bruce Parrish, un angajat pensionar al sistemului penitenciar din SUA conduce intalnirile intr-o inchisoare romaneasca la care asista 50-60 de detinuti.

Intalnirile merg bine, dar este greu pentru ca inchisoarea nu ma lasa sa-mi folosesc laptop-ul propriu. Trebuie sa folosim computerele lor...”, a spus Parrish.

Surse foto:

Facebook Pastor Ted Wilson

Facebook Asemenea Lui Isus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.