10 case in 10 zile

10 case in 10 zile

In perioada 13 – 24 Februarie 2017, ADRA Romania in parteneriat cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea va inaugura 10 case in 10 zile. Evenimentul ADRA ”10 case in 10 zile” se desfasoara in cadrul proiectului ”In sfarsit, acasa!” care are ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de viata pentru familiile aflate in situatie de risc prin construirea de locuinte sociale.

Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adapost, cu sprijinul a cel putin 350 de voluntari ADRA si in parteneriat cu mai bine de 10 Primarii si 10 Unitati de invatamant.

Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA Romania a identificat si a sprijinit persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Si in anul 2017, ADRA continua sustinerea acestei categorii de persoane, printr-un proiect inedit: inaugurarea consecutiva a unui numar de 10 case construite in diverse regiuni ale tarii. Astfel, persoanele asistate primesc mai mult decat un adapost, isi recastiga respectul de sine si isi redobandesc demnitatea” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.

Actiunile de reducere a saraciei si a nedreptatilor adiacente sunt o parte importanta a responsabilitatii sociale crestine recunoscute de Biserica Adventista. Sprijinim proiectele ADRA Romania, prin programul ”Implicarea Totala a Credinciosilor”, in cadrul caruia fiecare credincios poate fi de folos semenului sau. In proiectul ”10 case in 10 zile” sustinem constructia de case prin voluntarii care se implica si, prin eforturile comune, aducem un viitor mai bun acestor familii” a declarat Dragos Musat, Directorul Departamentului Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

Prin proiectele de constructii de case, ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase, construind locuinte familiale, pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii. ADRA Romania promoveaza un viitor mai bun. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”In sfarsit, acasa!” si sa se implice, o pot face:

– prin voluntariat;
– prin donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
– prin donatii materiale (in special materiale de constructii, usi, obiecte sanitare), dar si
– donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”In sfarsit, acasa!”.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizatii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de tari si conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

ADRA Romania urmareste imbunatatirea calitatii vietii pentru cei in nevoie si investeste in potentialul oamenilor, prin initiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci directii principale: dezvoltare economica, educatie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducandu-se dupa motto-ul: ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea este recunoscuta de Statul Roman alaturi de celelalte biserici care functioneaza in Romania fiind cunoscuta pentru transparenta si actiunile sale din domeniul social, medical, educational si al libertatii religioase.

Implicarea Totala a Credinciosilor este o provocare la scara globala a Bisericii Adventiste prin care se doreste implicarea fiecarui credincios, a fiecarei biserici, a fiecarei entitati administrative, a fiecarui proiect spre binele semenilor, pentru indeplinirea nevoilor lor dupa modelui lui Isus Hristos.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.