7000 de daruri intr-o singura zi!

7000 de daruri intr-o singura zi!

ADRA Romania, in parteneriat cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea, vor distribui, la nivel national sambata, 11 februarie 2017, 7 000 de pachete cu daruri pregatite pentru copiii si tinerii care provin din familii defavorizate in cadrul proiectului ADRA ”Copii ajuta copii”. Beneficiarii proiectului vor fi familii sarace, defavorizate, monoparentale sau copii din centre de plasament sau orfelinate, care au fost selectati de voluntarii locali ai acestui proiect.

Proiectul ADRA ”Copii ajuta copii” are ca obiectiv promovarea voluntariatului si a spiritului de responsabilitate sociala in randul copiilor si tinerilor din toate zonele tarii. Prin intermediul acestui proiect, alti 14000 de parinti sau tutori vor fi beneficiari indirecti cu sprijinul a cel putin 8100 copii si tineri voluntari ADRA si in parteneriat cu mai bine de 250 de Primarii si 500 de Unitati de invatamant.

Proiectul ADRA ”Copii ajuta copii” este un proiect cu beneficii duble, imbinand doua dintre directiile de actiune ale organizatiei si anume: Educatia si Asistarea categoriilor sociale defavorizate. Prin promovarea spiritului de responsabilitate sociala in randul copiilor si tinerilor, micilor donatori li se ofera o educatie care nu este invatata de obicei in cadrul formal de educatie din Romania. In acelasi timp, beneficiarii actelor de daruire sunt sprijiniti prin cadourile pe care le primesc” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.

Prin initiativa Bisericii Adventiste la nivel mondial – Implicarea Totala a Credinciosilor – fiecare credincios este incurajat sa se implice in slujirea semenului sau. In Romania, ne alaturam si sprijinim cu toata inima proiectul ADRA ”Copii ajuta copii” la nivel national. Prin acest proiect, copiii si tinerii vor oferi sprijin si daruri copiilor din medii defavorizate din localitatea din care fac parte. Generozitatea persoanelor implicate in proiectele sociale va aduce bucurie si recunostinta in inimile a cel putin 7000 de beneficiari. Este bucuria noastra in primul rand sa putem participa la fericirea altora” a declarat Daniel Chirileanu, Directorul Departamentului Tineret si Copii al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

Incepand din anul 1990, prin proiectele sale, ADRA Romania este implicata in asistarea diferitelor categorii sociale. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”COPII AJUTA COPII” si sa se implice, o pot face prin:

  • voluntariat: pentru detalii si comenzi logistica (cutii, pungi, s.a.) va puteti adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional, dupa cum urmeaza:
  • prin donatii materiale (in special produse alimentare si de igiena, dar si imbracaminte), dar si prin
  • donatii financiare in conturile ADRA sau
  • donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajuta copii”.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizatii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de tari si conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA Romania urmareste imbunatatirea calitatii vietii pentru cei in nevoie si investeste in potentialul oamenilor, prin initiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci directii principale: dezvoltare economica, educatie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducandu-se dupa motoul: ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea este recunoscuta de Statul Roman alaturi de celelalte biserici care functioneaza in Romania fiind cunoscuta pentru transparenta si actiunile sale din domeniul social, medical, educational si al libertatii religioase. ”Implicarea Totala a Credinciosilor” este o provocare la scara globala a Bisericii Adventiste prin care se doreste implicarea fiecarui credincios, a fiecarei biserici, a fiecarei entitati administrative, a fiecarui proiect spre binele semenilor, pentru indeplinirea nevoilor lor dupa modelul lui Isus Hristos.

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.