Acasă » Romani care schimba vieti: Viata unui batran din Iasi a fost salvata de mobilizarea impresionanta a unor tineri

Romani care schimba vieti: Viata unui batran din Iasi a fost salvata de mobilizarea impresionanta a unor tineri

O mobilizare impresionanta inceputa pe internet l-a facut pe un barbat neajutorat din Iasi sa spuna ca s-a nascut a doua oara. Oameni cu suflet mare i-au renovat locuinta, i-au instalat o soba, ca sa nu mai sufere de frig si i-au montat chiar si panouri solare.

Mihai Talpalaru are 73 de ani si locuieste singur intr-o casa cu o singura camera, in comuna Popricani. Sotia l-a parasit acum patru ani, imediat dupa ce barbatului i-a fost amputat un picior. Omul a ajuns sa dorma in frig, inconjurat de gunoaie, pana cand doi soti, impresionati de suferinta lui, i-au facut cunoscuta povestea pe internet.

Zeci de oameni au donat bani – in total 3.000 de euro – iar cativa voluntari au venit sa-i renoveze locuinta.

Mihai Talpalaru, pensionar: „A venit la mine si mi-a spus: eu va duc la un hotel si noi in 3 zile – 4 zile, va facem camera curata. Am inceput sa plang, ca era dezordine. Parca m-am nascut a doua oara”.

In doar patru zile, voluntarii au varuit, au pus parchet, au schimbat usile si geamurile, au instalat un panou solar si o soba.

Bogdan Tanasa, initiator proiect: „Omul era cat pe ce sa inghete. Niste conditii inumane

Oamenii i-au promis barbatului ca il vor ajuta si cu problemele de sanatate.

Madalina Tanasa, voluntar: „Trebuie facuta o proteza speciala pentru picior, care va dura in jur de o luna, o luna si jumatate pana ce va fi gata. Am fost, i-a luat mulajul pentru acea proteza si i-am luat noi carje”.

In ultimii ani, cei doi soti au schimbat vietile a 13 familii nevoiase – cu ajutorul donatiilor stranse pe internet, le-au construit locuinte. Proiectul se numeste Casa Share.

Sursa: ActiveNews

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.