„Nu va mai numesc robi, ci va numesc prieteni” – Cina Domnului la Biserica Adventista Bellu (Video)

„Nu va mai numesc robi, ci va numesc prieteni” – Cina Domnului la Biserica Adventista Bellu (Video)

Astazi a fost o zi minunata: am participat impreuna cu fratii si surorile la Cina Domnului, in Biserica Adventista de Ziua a Saptea Bellu din Bucuresti.

Desi aparent se anunta o zi ca toate celelalte, motivul de mare bucurie a fost aceasta ocazie speciala. Dumnezeu iti spune ca o poti lua de la capat, ca ti-a iertat toate pacatele, cu conditia sa-I marturisesti, sa-ti para rau si sa parasesti pacatul.

El e aici, gata sa ne ierte, sa ne ajute, sa ne mustre cateodata, dar toate aceste spre binele nostru, ca sa putem avea intr-o zi parte in Imparatia Lui, care nu va avea sfarsit. Pornim la drum avand asigurarea unui Dumnezeu Atotputernic, care nu lipseste niciodata in nevoi.

Intr-o lume care se duce in jos, ale carei valori s-au inversat si se degradeaza de la o generatie la alta, cea mai mare provocare pentru orice crestin e sa ramana langa Domnul Iisus si sa faca ce a poruncit El.

Cand Domnul Iisus a fost intrebat care este cea mai mare porunca din Lege, a raspuns fara ezitare: „Sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau si sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” – Matei 22:36-39.

In Biserica Adventista de Ziua a Saptea, Cina Domnului este o participare la simbolurile trupului si sangelui lui Iisus, ca o expresie a credintei in El, Domnul si Mantuitorul nostru. In aceasta experienta a comuniunii, Hristos este prezent pentru a se intalni cu poporul Sau si a-l intari.

Impartasindu-ne cu bucurie, noi vestim moartea Domnului pana ce El va reveni. Pregatirea pentru Cina Domnului cuprinde cercetarea de sine, pocainta si marturisirea.

Invatatorul a randuit serviciul spalarii picioarelor, care inseamna o reinnoire a curatirii, o expresie a dispozitiei de a sluji unul altuia in umilinta, asemenea lui Hristos, si de a uni inimile noastre in dragoste. Serviciul Cinei este deschis tuturor credinciosilor crestini.

Va invitam sa vizionati video-ul care ilustreaza Cuvantul Domnului predicat in aceasta ocazie deosebita de pastorul acestei comunitati primitoare, Cristian Voicu, dar si cantarile frumoase ale Corului Bisericii (de la 1:37:00).

Ma rog Domnului ca inimile tuturor celor care aud acest Cuvant minunat sa fie atinse, prin dragostea fara de margini a Mantuitorului nostru iubit, Domnul Iisus Hristos.

Amin.

Sursa video: canalul Youtube Biserica Bellu

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.