Vreau la scoala! – un proiect ADRA sustinut la nivel national de catre Biserica Adventista de Ziua a Saptea

Vreau la scoala! – un proiect ADRA sustinut la nivel national de catre Biserica Adventista de Ziua a Saptea

In lunile ianuarie, februarie si martie 2017, ADRA Romania in parteneriat cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea va realiza si va distribui pachetele cu alimente, rechizite scolare si carti pentru copiii beneficiari in proiectul ”Vreau la scoala!”. In aceasta perioada, sprijinul material va fi distribuit, la nivel national, in mod unitar in zilele de 29 ianuarie, 19 februarie si 19 martie.

Proiectul ADRA ”Vreau la scoala!” are ca obiectiv integrarea sociala prin prevenirea abandonului scolar a 460 de copii din clasele primare si gimnaziale, care sunt dezavantajati, dar buni la invatatura si dezvoltarea comunitatii locale, pentru anul scoalar 2016 – 2017, din Banat, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia si Transilvania. Prin intermediul acestui proiect, alti 2760 de copii si parinti sau tutori vor fi beneficiari indirecti cu sprijinul a cel putin 110 voluntari ADRA si parteneriat cu mai bine de 30 de Primarii si 60 de Unitati de invatamant.

ADRA Romania desfasoara proiecte prin care sustine procesul educational, considerand ca accesul la educatie inseamna stoparea ciclului saraciei. Prin proiectul ”Vreau la scoala!” ADRA lupta impotiva abandonului scolar prematur, incercand sa ajute la depasirea a doua praguri dificile pe care acesti copii le intampina: admiterea in gimnaziu si admiterea in liceu. Prin inlesnirea accesului la educatie, eliminand barierele materiale prin donatiile lunare oferite copiilor buni la invatatura, proiectul aduce sansa unui viitor mai bun pentru acesti copii sarguinciosi” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.

Suntem alaturi de ADRA Romania in proiectul ”Vreau la scoala!” recunoscand faptul ca educatia este parte integranta a procesului de dezvoltare. De asemenea, educatia ocupa un loc important in sistemul de valori al crestinilor adventisti, iar acest proiect le ofera ocazia sa participe in programul ”Implicarea Totala a Credinciosilor” sustinand copii buni la invatatura, dar care provin din medii defavorizate” a declarat Romica Sarbu, Directorul Departamentului Educatie al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

ADRA Romania sustine educatia! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”VREAU LA SCOALA!” si sa se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donatii materiale (in special rechizite scolare, produse alimentare si de igiena, dar si imbracaminte), dar si prin
  • donatii financiare in conturile ADRA sau
  • donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la scoala!”.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizatii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de tari si conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA Romania urmareste imbunatatirea calitatii vietii pentru cei in nevoie si investeste in potentialul oamenilor, prin initiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci directii principale: dezvoltare economica, educatie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate,  conducandu-se dupa motoul: ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea este recunoscuta de Statul Roman alaturi de celelalte biserici care functioneaza in Romania fiind cunoscuta pentru transparenta si actiunile sale din domeniul social, medical, educational si al libertatii religioase. Implicarea Totala a Credinciosilor este o provocare la scara globala a Bisericii Adventiste prin care se doreste implicarea fiecarui credincios, a fiecarei biserici, a fiecarei entitati administrative, a fiecarui proiect spre binele semenilor, pentru indeplinirea nevoilor lor dupa modelui lui Iisus Hristos.

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.