Cine ne spune adevarul?

Cine ne spune adevarul?

Uite doctoratul, nu-i doctoratul! Iata hotul, nu e hotul! Jos taxele, sus impozitele! A fost accident, n-a fost accident! Rusii au prabusit un avion, n-a fost prabusit de ei! Exemplele pot continua mult si bine, dar noua ne spune cineva care este adevarul?

Ce apare seara, dimineata se modifica. Insa chiar ne intereseaza adevarul? Suntem pregatiti sa-l aflam? S-ar putea sa ne fi obisnuit cu oameni lipsiti de coloana vertebrala, obisnuiti sa nu dea socoteala de ceea ce le iese de pe buze. „Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul! (Ieremia 17:5)

Societatea este confuza si traieste in zona gri. O pozitie vaga si plina de semne de intrebare. Omul este manipulat prin massmedia si inghite tot ce este oferit pe tava, fara anestezie.  

Am ales oameni care sa ne indrume, sa ne spuna adevarul, sa nu mai fim dusi cu zaharelul, insa mi se pare ca zaharelul s-a topit si noi ne lingem pe degete ca dulce mai era.

As prefera sa mi se spuna adevarul, chiar daca este mai dur, decat sa aud minciunile dulci, imbracate in haine frumoase, care la prima rafala a realitatii dispar si ramanem cu adevarul insotit de multa dezamagire. Trist, dar adevarat! De ce preferam minciunile, daca mai devreme sau mai tarziu oricum realitatea va iesi la iveala?

Unul singur in istoria noastra a avut curajul sa afirme: „Eu sunt Adevarul!” si cei care L-au cunoscut nu mai pot accepta o realitate trunchiata. El e Adevarul care imi face bine! Acest Adevar a traversat istoria cu toate razboaiele si conflictele, cataclismele si cutremurele, presiunile si tensiunile mondiale. Adevarul a ramas si ramane in picioare! Acest adevar este Iisus Hristos!  Iubirea lui Hristos inseamna implicit iubirea Adevarului.

Le doresc tuturor sa aiba curajul sa spuna Adevarul cu orice pret, fiindca face bine la suflet si la trup. Cerem tuturor sa vorbeasca despre Adevar, sa traiasca in Adevar si toate se vor aseza pe fagasul normal. Familiile sa traiasca in adevar. Tinerii sa umble in Adevar. Politicienii sa ne spuna adevarul. Liderii religiosi sa aiba curajul sa spuna  si nu sa ocoleasca Adevarul.

Sunt convins ca atunci cand vom fi inconjurati doar de adevar, omenirea va fi alta!

Pastor Sorin Dumitru Cigher 

Foto: captura YouTube

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.