Restaurantul in care cei fara bani mananca gratuit: Nu punem intrebari, nu judecam oamenii

Restaurantul in care cei fara bani mananca gratuit: Nu punem intrebari, nu judecam oamenii

Intr-un restaurant oriental din Montreal, Canada, oamenii saraci pot veni oricand sa-si potoleasca foamea. Sunt serviti la fel ca oricare alti clienti, dar nu li se cer bani.

Nu punem intrebari, nu judecam oamenii”, explica Yahya Hashemi, unul dintre patronii restaurantului Marche Ferdous.

Ei vor sa manance, noi le dam de mancare. Asta-i tot”, spune modest patronul, conform Montreal Gazette, citat de ziare.com.

Pe usa localului sta scris urmatorul mesaj, pe o foaie alba A4: „Oamenii care nu au bani sunt bineveniti sa manance gratuit”. Mesajul e scris atat in limba engleza, cat si in franceza.

Yahya Hashemi, nascut in Iran, spune ca gestul sau e conform invataturilor musulmane. In plus, afirma el, se simte dator sa dea ceva inapoi Canadei, tara care i-a dat lui atat de multe.

Mai mult, gestul de a oferi nevoiasilor mese gratuite duce la un intreg sir de fapte bune. Din ce in ce mai multi clienti platitori lasa bani pentru ca localul sa-si acopere cheltuielile cu mesele gratuie pentru saraci. Cei mai multi lasa intre 15 si 40 de dolari.

Potrivit bucatarului Abdelkader Bejaoui, ar trebui ca toate restaurantele sa urmeze acest exemplu, din moment ce la sfarsit de program intotdeauna ramane mancare, care ajunge de obicei la gunoi. „De ce sa nu o dai cuiva care are nevoie?”, spune el.

Generozitatea personalului a fost testata in mai multe randuri de oameni care nu puteau crede ca asa ceva e posibil. Sean Jalbert, care nu are probleme cu banii, a mers intr-o zi in local si a spus ca ii e foame, dar nu poate plati pentru mancare. Fara intrebari, doar cu un zambet, a primit de mancare gratuit. A scris despre experienta sa pe Facebook, iar de aici pana la crearea unui fanclub al restaurantului nu a fost decat un pas.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.